Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
10 C
Chios

Social

«Βρέθηκαν» τα παγούρια του ιδρύματος Λασκαρίδη, έτοιμα για λειτουργία τα σχολεία (vid)

Μπορεί το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την ερχόμενη Δευτέρα να βρίσκεται στο προσκήνιο αντιφατικών δηλώσεων κυβερνητικών στελεών, εκ μέρους του Δήμου Χίου όμως ο αντιδήμαρχος παιδείας και ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Κ.Καρατζάς δηλώνουν ότι τα σχολεία της Χίου είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές.

Μάλιστα μετά από «αναζήτηση» δυο μηνών βρέθηκαν και τα περιβόητα παγούρια του ιδρύματος Λασκαρίδη τα οποία θα διανεμηθούν σε όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Χίου, με τον κ. Πατεριμό να δηλώνει ότι από αύριο θα ξεκινήσει η διανομή τους στα σχολεία μαζί με ποσότητες αντισηπτικών τζελ. Επιπλέον ο Δήμος έχει στην κατοχή του και τις προστατευτικές μάσκες από την ΚΕΔΕ με τον κ. Πατεριμό να καλεί  όσες διευθύνσεις σχολείων χρειάζονται υλικό να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Δήμου.

Στην θέση τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Α’ θμιας Σχολικής Επιτροπής Κ.Καρατζά είναι και οι σχολικές καθαρίστριες των δημοτικών και των νηπιαγωγείων ενώ θα υπάρξει και επιπλέον βοήθεια από τις καθαρίστριες της δευτεροβάθμιας, με δεδομένο ότι Γυμνάσια και Λύκεια παραμένουν κλειστά.

Τέλος όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος τα σχολεία έχουν προμηθευτεί εγκαίρως πετρέλαιο θέρμανσης ενώ σε φάση ολοκλήρωσης είναι και η προμήθεια για τα 71 τάμπλετ και τους 5 φορητούς υπολογιστές που θα δοθούν σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Περισσότερα Νέα

Διαδικτυακή συνάντηση της Συμμαχίας Αξιών με το Τοπικό Συμβούλιο Θυμιανών

Συνεχίζει τον ανοικτό διάλογο με όλες τις Κοινότητες της Χίου η Συμμαχία Αξιών. Έτσι, μετά τις...

Δριμύ «κατηγορώ» των αντιπολιτεύσεων κατά της δημοτικής αρχής για τις 93 προσλήψεις «εξπρές» στην Καθαριότητα

Δριμύ «κατηγορώ» σε βάρος της Δημοτικής Αρχής για την πρόσληψη 93 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας...

Να κρατήσουν τα παιδιά σπίτι καλεί τους γονείς του Μουσικού Σχολείου ο Σύλλογος Γονέων

Μετά την ανακοίνωση κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή του Μουσικού Σχολείου Χίου, ο Σύλλογος Γονέων και...