Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
25 C
Chios

Social

«Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο αφορά κυρίως τους νέους εργαζόμενους»

Ενημέρωση των δημοσίων αλλα και των ιδιωτικών υπαλλήλων γύρω από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή πραγματοποίησε το Νομαρχιακό τμήμα, με ομιλήτρια το μέλος της κεντρικής επιτροπής Β.Πανουτσάκου.

Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ομήρειο ενώ το πρωί της Πέμπτης η κ. Πανουτσάκου πλαισιωμένη από τα μέλη της νομαρχιακής οργάνωσης Μ.Σκούφαλο, Κ.Καρατζά και Σ. Γατανά παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, επισημαίνοντας ότι παρά την προπαγάνδα των αθηναϊκών μέσων και της κυβέρνησης, αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει κανένα θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους.

Η κ. Πανουτσάκου αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι παρά τις διαβεβαιώσεις για την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου το νέο νομοσχέδιο τον θωρακίζει νομικά σε ότι αφορά τόσο τις περικοπές όσο και τα νέα όρια ηλικίας. Μάλιστα η ίδια επεσήμανε ότι το  νομοσχέδιο αφορά όχι μόνο όσους είναι κοντά στην σύνταξη αλλα κυρίως τους νέους ασφαλισμένους και για το σκοπό αυτό θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και αντίδραση.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται απεργία την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου με την ΑΔΕΔΥ να διαβεβαιώνει ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν. Τοπικά θα πραγματοποιηθεί την μέρα της απεργίας κινητοποίηση στην είσοδο της Απλωταριάς.

Περισσότερα Νέα

Τρύπες: Το ορεινό χωριό στα βορειοδυτικά που είναι χτισμένο στο σχήμα της Χίου! (vid)

Το ορεινό χωριό Τρύπες βρίσκεται στη βορειοδυτική Χίο σε απόσταση 53 χλμ από την πόλη....

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: «Όλοι μαζί για το σχέδιο καταστροφής των νησιών»

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Αποκαλύφθηκε πλέον ξεκάθαρα ο καταστροφικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για τα νησιά...

«7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν ξεχνάμε»

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Σήμερα συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα...