Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
3.8 C
Chios

Social

«Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο αφορά κυρίως τους νέους εργαζόμενους»

Ενημέρωση των δημοσίων αλλα και των ιδιωτικών υπαλλήλων γύρω από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή πραγματοποίησε το Νομαρχιακό τμήμα, με ομιλήτρια το μέλος της κεντρικής επιτροπής Β.Πανουτσάκου.

Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ομήρειο ενώ το πρωί της Πέμπτης η κ. Πανουτσάκου πλαισιωμένη από τα μέλη της νομαρχιακής οργάνωσης Μ.Σκούφαλο, Κ.Καρατζά και Σ. Γατανά παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, επισημαίνοντας ότι παρά την προπαγάνδα των αθηναϊκών μέσων και της κυβέρνησης, αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει κανένα θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους.

Η κ. Πανουτσάκου αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι παρά τις διαβεβαιώσεις για την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου το νέο νομοσχέδιο τον θωρακίζει νομικά σε ότι αφορά τόσο τις περικοπές όσο και τα νέα όρια ηλικίας. Μάλιστα η ίδια επεσήμανε ότι το  νομοσχέδιο αφορά όχι μόνο όσους είναι κοντά στην σύνταξη αλλα κυρίως τους νέους ασφαλισμένους και για το σκοπό αυτό θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και αντίδραση.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται απεργία την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου με την ΑΔΕΔΥ να διαβεβαιώνει ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν. Τοπικά θα πραγματοποιηθεί την μέρα της απεργίας κινητοποίηση στην είσοδο της Απλωταριάς.

Περισσότερα Νέα

«Χιώτη επαγγελματία, μη συνεργαστείς με αυτούς που ετοιμάζουν την καταστροφή του τόπου»

Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου:   Μετά την πολύ μεγάλη συγκέντρωση απόψε στο...

Ο Δημήτρης Μπριλάκης αναλαμβάνει Αστυνομικός Διευθυντής Χίου

Ο Δημήτρης Μπριλάκης είναι ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Αυγερινού στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, έπειτα από...

«Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε» (pics)

Σταθεροί στην άρνησή τους στην υπερδομή, κάτοικοι του Βροντάδου και γενικότερα της Χίου βρέθηκαν στο...