Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
30 C
Chios

Social

«Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο αφορά κυρίως τους νέους εργαζόμενους»

Ενημέρωση των δημοσίων αλλα και των ιδιωτικών υπαλλήλων γύρω από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή πραγματοποίησε το Νομαρχιακό τμήμα, με ομιλήτρια το μέλος της κεντρικής επιτροπής Β.Πανουτσάκου.

Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ομήρειο ενώ το πρωί της Πέμπτης η κ. Πανουτσάκου πλαισιωμένη από τα μέλη της νομαρχιακής οργάνωσης Μ.Σκούφαλο, Κ.Καρατζά και Σ. Γατανά παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, επισημαίνοντας ότι παρά την προπαγάνδα των αθηναϊκών μέσων και της κυβέρνησης, αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει κανένα θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους.

Η κ. Πανουτσάκου αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι παρά τις διαβεβαιώσεις για την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου το νέο νομοσχέδιο τον θωρακίζει νομικά σε ότι αφορά τόσο τις περικοπές όσο και τα νέα όρια ηλικίας. Μάλιστα η ίδια επεσήμανε ότι το  νομοσχέδιο αφορά όχι μόνο όσους είναι κοντά στην σύνταξη αλλα κυρίως τους νέους ασφαλισμένους και για το σκοπό αυτό θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και αντίδραση.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται απεργία την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου με την ΑΔΕΔΥ να διαβεβαιώνει ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν. Τοπικά θα πραγματοποιηθεί την μέρα της απεργίας κινητοποίηση στην είσοδο της Απλωταριάς.

Περισσότερα Νέα

Πανελλαδικές: Την Παρασκευή η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, πρόκειται να αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ...

Συνελήφθη αλλοδαπός με καταδικαστική απόφαση για κλοπή

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν την Κυριακή αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και καταστολής της Εγκληματικότητας...

Τάμπλετ στους μαθητές του Δημοτικού Οινουσσών από την ΕΛΠΕ

Σε μια σημαντική δωρεά προχωρά η εταιρεία ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) καθώς προσφέρει ένα τάμπλετ σε...