Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
28 C
Chios

Social

«Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με χαρτοπόλεμο» (vid)

Κάλεσμα Δημάρχου στις επιτροπές να πλαισιώσουν την προσπάθεια των θεσμικών φορέων

Εποικοδομητική και με ενθαρρυντικά μηνύματα χαρακτήρισε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες ανάμεσα στους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Αφορμή για τη συζήτηση ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Σάμο με τους παράγοντες του γειτονικού νησιού να επισημαίνουν και να ζητούν επιτακτικά από τον Υπουργό την ολοκλήρωση της νέας κλειστής δομής. «Αυτό που τόνισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου ήταν η ανάγκη ολοκλήρωση της κλειστής δομής στο Βαθύ ώστε να επανέλθει η κανονικότητα» είπε ο κ.Κάρμαντζης.

Έτσι διαφαίνεται ότι η ολοκλήρωση του κέντρου στο Βαθύ θα αποτελέσει μπούσουλα και πυξίδα και για τα υπόλοιπα νησιά,  ώστε οι τοπικές κοινωνίες να πειστούν για την αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστών δομών.

«Όση κριτική και να ασκήσουμε στην κυβέρνηση πρέπει να παραδεχτούμε ότι γίνεται δουλειά στο μεταναστευτικό» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χίου, σχολιάζοντας και τη δράση της συντονιστικής επιτροπής και των άλλων επιτροπών λέγοντας ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με χαρτοπόλεμο και ανακοινώσεις. Μάλιστα κάλεσε όλους αυτούς να παράσχουν την βοήθεια τους στους θεσμικούς φορείς και  να σταθούν δίπλα τους στις διεκδικήσεις για να λυθεί το πρόβλημα.

«Αποσυμφόρηση και εφαρμογή της απόφασης του Δ.Σ. για να κλείσει η ΒΙΑΛ»

Αναφορικά με την αποσυμφόρηση, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη και σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτή θα προχωρήσει παρά τα εμπόδια και θα γίνει μάλιστα με ταχύτερους ρυθμούς το επόμενο διάστημα.

«Από τις αρχές του χρόνου υπάρχει ελάφρυνση της τάξης του 10%. Στόχος είναι τους επόμενους μήνες να πάμε σε ελάφρυνση του 50%» είπε ο κ.Κάρμαντζης, τονίζοντας ότι για να φτάσουμε στο στόχο που είναι το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, θα πρέπει να γίνουν και όλα τα υπόλοιπα που προβλέπει η απόφαση του Δ.Σ, ανάμεσά τους η δημιουργία ενός μικρού κέντρου καταγραφής.

Περισσότερα Νέα

Με επιτυχία η εκδρομή της Ένωσης Ομογενών Χίου στα Ψαρά

Η Ένωση Ομογενών Χίου διοργάνωσε με επιτυχία ημερήσια εκδρομή στα Ψαρά το Σάββατο 1η Αυγούστου...

Ν.Νύκτας: «Η Χίος θα λειτουργεί καλύτερα αν διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος» (vid)

Το θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Χίου εισάγει με συνέντευξή του στην «Πατρίδα» ο...

Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία στα ΚΥΤ και την τουριστική σύνδεση με Τουρκία (vid)

Παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου δόθηκε στον περιορισμό κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ με τον Αντιπεριφερειάρχη...