Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
30 C
Chios

Social

«Στο έλεος» των αφαλατώσεων η υδροδότηση του Βροντάδου (vid)

Βλάβη σε αντλία άφησε χωρίς νερό μέρες περιοχές του Βροντάδου

Βλάβη στη μονάδα αφαλάτωσης του Θόλους είχε σαν αποτέλεσμα να είναι περιοχές του Βροντάδου εδώ και αρκετές μέρες χωρίς υδροδότηση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ  Βασίλη Μυριαγκό το πρόβλημα οφείλεται σε βλάβη σε μια από τις αντλίες, με αποτέλεσμα να «διαταραχθεί» όλη η ισορροπία του συστήματος υδροδότησης, μιας και όπως εξηγεί ο κ. Μυριαγκός για να έχουν νερό όλες οι περιοχές στο Βροντάδο αλλά και σε σημεία της Πόλης πρέπει να αποκατασταθεί η ζημιά και στη συνέχεια να γεμίσουν οι δεξαμενές.

Από το πρωί της Δευτέρας πάντως οι ζημιές διορθώθηκαν και πλέον όλες οι περιοχές έχουν νερό, με την διοίκηση ωστόσο να εκφράζει τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι μια ολόκληρη περιοχή  εξαρτάται από τις αφαλατώσεις, οι οποίες είναι περασμένης τεχνολογίας.

Σε περίπτωση ζημιάς ή βλάβης όλος ο Βροντάδος αλλά και περιοχές της Χίου μένουν χωρίς ύδρευση με τη ΔΕΥΑΧ να αναζητά λύσεις και να σχεδιάζει μελέτες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Να σημειωθεί τέλος ότι πρόβλημα το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώθηκε και στην περιοχή του Δαφνώνα όπου και εκεί σημειώθηκε βλάβη σε γεώτρηση με αποτέλεσμα να μείνει η περιοχή χωρίς νερό, με το πρόβλημα να αποκαθίσταται σήμερα.

Περισσότερα Νέα

Τίμησαν δια θαλάσσης τον Άγιο Αιμιλιανό στην Καλλιμασιά (vid)

Παρουσία πλήθους πιστών και αρχών της Χίου τελέστηκε και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Αιμιλιανού...

ΛΑΣ: «Περί όνου σκιάς» τσακώνονται Σύμπραξη-Πρωτοβουλία

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου σχολιάζει τις προσπάθειες συνεργασίας από την πλευρά...

Ευχαριστεί την Εταιρεία ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για τη δωρεά νευροχειρουργικού μικροσκοπίου ο Ιατρικός Σύλλογος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ...