Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
6.1 C
Chios

Social

«Στο ακέραιο οι αποζημιώσεις των πληγέντων στο Χαλκειός με γρήγορες διαδικασίες» (vid)

Κάθε δυνατή προσπάθεια και πίεση θα ασκήσει η δημοτική αρχή ώστε να καταβληθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις των κατοίκων του Χαλκειούς που έχουν πληγεί από την λειτουργία της ΒΙΑΛ.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου ενέκρινε τον κατάλογο με τις ζημιές, με τις απαιτήσεις από το κράτος να ανέρχονται στο ποσό των 422.000 ευρώ.

Οι αποζημιώσεις που ζητούν οι πληγέντες αφορούν είτε κλοπές και φθορές στην περιουσία τους είτε καταστροφές σε χωράφια και αγροκτήματα που γειτνιάζουν από με το κέντρο της ΒΙΑΛ και αποδίδονται σε πρόσφυγες και μετανάστες του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης.

Τα αιτήματα που είναι πλήρως στοιχειοθετημένα θα σταλούν στο Υπ. Μετανάστευσης, με τον Δήμαρχο, Σταμάτη Κάρμαντζη, να επισημαίνει στόχος είναι η αποζημίωση όλων και μάλιστα με διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, πιθανά μέσα στις επόμενες μέρες.

Περισσότερα Νέα

Αυτοί είναι οι ΚΑΔ των καταστημάτων που ανοίγουν από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, αλλά και κλάδων παροχής υπηρεσιών, από τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε επισήμως ο υπουργός Ανάπτυξης...

Αγορά εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με δικαιούχο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το έργο της Προμήθειας εξοπλισμού...

Παράταση για μια εβδομάδα στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Ανοίγουν ξανά οι εκκλησίες

Την παράταση της απαγόρευσης βραδινής κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του κοροναϊού,...