Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
25 C
Chios

Social

«Σχεδίασαν το γήπεδο του Εφήβου στον Κάμπο χωρίς την έγκριση της Πολεοδομίας» (vid)

«Χωρίς την γνωμοδότηση της πολεοδομίας δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή υποδομή στην περιοχή του Κάμπου η οποία διέπεται από ειδικό νομοθετικό πλαίσιο» ξεκαθάρισαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ.Ξενάκης και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας Λ.Παπαλάνης που παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Παρασκευή.

Απαντώντας στις δηλώσεις των Μ.Βουρνού και Π.Καμπούρη ,σχετικά με το έργο του γηπέδου του Εφήβου, οι κ. Ξενάκης και Παπαλάνης  επεσήμαναν ουσιαστικά ότι ο σχεδιασμός για το γήπεδο πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του πρώην Δημάρχου χωρίς να ερωτηθεί ή να ενημερωθεί καν η τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

 «Πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από αυτόν που ακολουθεί η δημοτική αρχή Κάρμαντζη η οποία προτάσσει τη συνεννόηση με τις υπηρεσίες» σημείωσε ο κ. Ξενάκης ανακοινώνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο «εντάθηκε» στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατά την προεκλογική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση ο  ίδιος κατέθεσε την βούληση της δημοτικής αρχής να μην εγκαταλείψει το έργο, σημειώνοντας ωστόσο  προέχουν τα έργα τα οποία είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ για τα οποία υπάρχει χρονικό περιθώριο υποβολής προτάσεων μέχρι τον  Σεπτέμβρη. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος έχει γίνει ιεράρχηση των έργων με δεδομένο ότι τα έργα που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν προθεσμία υποβολής πρότασης μέχρι τέλος του χρόνου ενώ όσα είναι στο ΕΣΠΑ, όπως το REX και η ενεργειακή αναβάθμιση του Ομηρείου, μέχρι τον Σεπτέμβριο.  Ο ίδιος σχολίασε και τις καταγγελίες του Π.Καμπούρη για τις «εξωθεσμικές παρεμβάσεις προσώπων» καλώντας τον εάν έχει στοιχεία να τα καταθέσει στην Εισαγγελία.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος των τεχνικών Υπηρεσιών Λ.Παπαλάνης αναγνώρισε ότι παραδόθηκε στην υπηρεσία ένα στικάκι με την προμελέτη όμως τα βήματα τα οποία υπολείπονταν ήταν πολλά με κυριότερο την έγκριση της πολεοδομίας.  «Όλοι γνωρίζουμε ότι ειδικό καθεστώς του Κάμπου» είπε ο κ. Παπαλάνης, σημειώνοντας ότι το αίτημα προς την Πολεοδομία για το έργο θα κατατεθεί όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένα.

Περισσότερα Νέα

«Ο κύκλος με την κιμωλία» από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων

Η θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»...

Άνοιγμα για συνεργασίες από τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με «ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιηθούν και να...

Σειρά έργων στα σχολεία

Ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες δύο σημαντικά έργα που δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν το 2018.  Το ένα έργο...