Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
8.3 C
Chios

Social

«Προς όφελος των Δημοτών η συνέχιση του έργου της Πρωτοβουλίας»

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο, κάθε φορά χρειάζεται ένας μεγάλος αγώνας ώστε ένα έργο να ολοκληρωθεί και να μπορέσει να φτάσει στο Δημότη» ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος Μ. Βουρνούς, ο οποίος πλαισιωμένος  από τον Γιώργο Μπελέγρη και τον Στρατή Γδύση από την “Πρωτοβουλία για τη Χίο” παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Με διάθεση συνεργασίας και μακριά από αντιπολιτευτικές κορώνες,  ο κ. Βουρνούς αναφέρθηκε στη συνεχή προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν οι τοπικοί άρχοντες ώστε ένα έργο να προχωρήσει, να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί. «Κάθε μέρα πρέπει να είσαι πίσω από υπηρεσίες, να διεκδικείς και να παλεύεις» είπε και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο αντιπλημμυρικό έργο του Καλοπλύτη το οποίο έχει κολλήσει στην γνωμοδότηση της Αρχαιολογίας, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πιέσουν ώστε να προχωρήσει αυτό.

Όσον αφορά τις μελέτες για το επόμενο ΕΣΠΑ, για τις ποίες έγινε λόγος στο τελευταίο Δ.Σ , ο κ.Βουρνούς ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια πριν από 1 χρόνο είχε ζητήσει από όλους του Δήμους, να προτείνουν μελέτες για έργα που πρέπει να ωριμάσουν,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαραίτητα θα ενταχθούν. «Εμείς δεν διαφημίσαμε και δεν προβάλλαμε αυτές τις προτάσεις, ούτε τις συμπεριλάβαμε στο προεκλογικό μας φυλλάδιο » είπε ο τέως Δήμαρχος.

Ερωτώμενος για την ανυπαρξία κωδικού για το στολισμό των Χριστουγέννων ο κ. Βουρνούς απάντησε ότι ποτέ στον προϋπολογισμό δεν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη, «κάθε χρόνο ανάλογα με το τις δυνατότητες στολίζαμε την Πόλη» είπε, τονίζοντας ότι το γεγονός ότι βρέθηκαν σχεδόν 30.000€ για το στολισμό και άλλα 13.500€ για τη διαμόρφωση του γραφείου του Δημάρχου σημαίνει ότι υπήρχαν λεφτά που μπορούσαν να διατεθούν για αυτούς τους σκοπούς.

«ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ»

«Θα είναι χαρά μας να δούμε το έργο που ξεκινήσαμε, ολοκληρωμένο και να βοηθήσουμε όπου μπορούμε» ανέφερε ο κ. Σ. Γδύσης, πρώην αντιδήμαρχος προγραμματισμού.Ο κ. Γδύσης διευκρίνισε ωστόσο ότι με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και του δημοσίου τίποτα δεν είναι εύκολο και αναφλερθηκε ενδεικτικά στα νέα νηπιαγωγεία που γίνονται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ορφανού, τα οποία ξεκίνησαν από το μηδέν.  Επιπλέον ο κ. Γδύσης τόνισε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε ενταγμένα έργα συνολικού ύψους 70.000.000€.

«Το γεγονός ότι μεταφέρεται στον προϋπολογισμό του 2020  το ποσό των 2.100.000€  αποδεικνύει ότι η υπηρεσία καθαριότητας είναι μια συμμαζεμένη υπηρεσία που λειτουργεί χωρίς προβλήματα» σημείωσε ο πρώην αντιδήμαρχος Γ.Μπελέγρης, τονίζοντας ότι θα πρέπει για το καλό του Δήμου να προχωρήσουν τα έργα που είναι σχεδόν ενταγμένα,  όπως το κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, η λειτουργία του πράσινου σημείου, η έναρξη της συλλογής των βιοαποβλήτων με τους καφέ κάδος και άλλα.

Ολόκληρη την συνέντευξη της Πρωτοβουλίας για τη Χίο μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην τηλεόραση της «Πατρίδας». 

Περισσότερα Νέα

Ο Δ.Μυλωνάδης στο «Λυκαυγές ή Λυκόφως» (vid)

ΛΥΚΑΥΓΕΣ ή ΛΥΚΟΦΩΣ S04E05 ΔΗΜΗΣ ΜΥΛΩΝΑΔΗΣ https://www.youtube.com/watch?v=0Oq8o4xAwB8

Έργα οδικής ασφάλειας 140.000€ δημοπρατεί η Περιφέρεια (vid)

Δυο έργα για την οδική ασφάλεια στο νησί δημοπρατεί η Περιφερειακή ενότητα Χίου.  Πρόκειται για έργα...

Αιμοδοσία προσφοράς και αισιοδοξίας στο Πανεπιστήμιο (vid)

Με αυξημένη προσέλευση και με πολλά χαμόγελα προσήλθαν οι φοιτητές στην εθελοντική αιμοδοσία η οποία...