Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
23 C
Chios

Social

“Παρακρατούνται από το επίδομα τα χρήματα για τα πρόστιμα σε μετανάστες”

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν κρούσματα αλλά έχουν λυφθεί μέτρα από την πρώτη στιγμή είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης που μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Μάλιστα ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί για άσκοπη μετακίνηση σε μετανάστες θα εισπραχτούν από τα επιδόματα τα οποία λαμβάνουν με παρακράτηση.

Παράλληλα  ανακοίνωσε οτι το Υπουργείο προχωρά στην άμεση τοποθέτηση διοικητών σε αυτές, καθώς και στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, συνολικά 150 ατόμων,  που θα στελεχώσει  τα ΚΥΤ στα νησιά και τις δομές φιλοξενίας.

Τέλος ο κ. Μηταράκης ανέφερε ” «Στη δέσμη μέτρων του Υπουργείου, υπάρχει ειδική μέριμνα για μείωση των πρόσθετων βαρών στο δημόσιο σύστημα υγείας», επισημαίνοντας τα εξής: «Δημιουργήσαμε υγειονομικές μονάδες στις δομές, ώστε να γίνεται εκεί ο έλεγχος, όπως έγινε η περίπτωση του Αφγανού και να μεταφέρονται στο νοσοκομείο αυτοί που υπάρχει θέμα. Έχουμε προχωρήσει σε εντατική ενημέρωση των διαμενόντων για τους κινδύνους. Η ελληνική αστυνομία προσπαθεί σε όλη τη χώρα και επιβάλει τα μέτρα. Με απόφαση δική μας ζητήσαμε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να μην καταβληθεί τέλη Μαρτίου το μηνιάτικο επίδομα μέχρι να βρεθεί λύση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να μπουν ΑΤΜ μέσα στις δομές. Αλλά να είμαστε ξεκάθαροι σε ένα πράγμα: μπορούμε να βάλουμε περιορισμό στην είσοδο των δομών. Μπορούμε να περιορίσουμε, λοιπόν, την κυκλοφορία εντός και εκτός δομών. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, να το πω αδύνατον, να περιορίσεις την κυκλοφορία μέσα στις δομές. Δεν μπορείς να περιορίσεις την μία σκηνή από τη δίπλα σκηνή. Δεν είναι σπίτια, δεν είναι πολυκατοικίες”

Περισσότερα Νέα

Ξενοδόχοι: «Ανοίγουμε αύριο και δεν έχουμε ακόμα υγειονομικά πρωτόκολλα»

Βήμα στο άγνωστο για τα ξενοδοχεία των οποίων η λειτουργία επανεκκινεί αύριο αλλά τα ερωτήματα...

«Αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει» (vid)

Ανήμερα της 30ης Μαΐου, της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης, που για 12η χρονιά τιμάται παγκοσμίως,...

«Οι χιώτικες ενδυμασίες σαν χαρακτικά»: Η Χιώτισσα αστή και ο βρακάς (pics)

Στη μετά κορονoϊού εποχή με μία φωτογράφηση προ της πανδημίας, η περιπλάνηση του Συλλόγου «...