Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
23.3 C
Chios

Social

«Πανηγυρική» αιμοδοσία από τους Λατούσους (vid)

Λίγες μέρες πριν την γιορτή του χωριού τους οι κάτοικοι της Ελάτας προχώρησαν σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση,  συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του ΚΑΠΗ από την ενορία της Αγίας Τριάδας.

«Ψυχή» της διοργάνωσης ο πατήρ Μιχαήλ Ζευγιός που από το 2017 με τη βοήθεια των ενοριτών του δημιούργησαν την τράπεζα αίματος της ενορίας  της Ελάτας, με την ανταπόκριση των νέων του χωριού να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Στο γεγονός αυτό στάθηκε και η γιατρός της αιμοδοσίας Δ.Ανταράκη, που αναγνώρισε ότι ένα μικρό χωριό προσφέρει σημαντικά στην ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος στο νησί. Η κ. Ανταράκη ανέφερε επίσης ότι την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή των εθελοντών αιμοδοτών στο Ομήρειο.

Όσον αφορά την εορτή της Αγίας Τριάδας, την Κυριακή 19.00 θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός ενώ την Δευτέρα θα ψαλεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα Νέα

Ε.Κώσταλου: Με 17.600 μόρια καθ’οδόν για Ψυχολογία (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η χθεσινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...

Συντονιστική για Ν.Μηταράκη: «Ήρθε στη Χίο για να διχάσει, παραμένει ανεπιθύμητος»

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου: Ανερυθρίαστα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ...

Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα και τραυματισμός του δικυκλιστή στην Καλλιμασιά

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα την Πέμπτη...