Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
15 C
Chios

Social

“Ορισμένοι εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις για να περάσουν τα ανεδαφικά σχέδια τους” (Ηχητικό)

«Ορισμένοι φαίνεται να θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού, εμμένοντας σε σχέδια που έχουν ναυαγήσει»  ανέφερε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ν.Χούλης. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου εμμένει στις ανεδαφικές του απόψεις, τη στιγμή μάλιστα που στελέχη της Ευρωπαϊκής επιτροπής καλούν την κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τα νησιά,  χαρακτηρίζοντας τα «υγειονομικές βόμβες».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής καραντίνας για τα νησιά, η συντονιστική επιτροπή αναφέρει ότι υπό προϋποθέσεις και μόνο με τα χαρακτηριστικά της προσωρινότητας  μπορεί να εξεταστεί αυτό το ενδεχόμενο, εκφράζοντας όμως πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες για την πρόθεση του Υπουργείου.

 «Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας δομής στη Χίο έχει κλείσει και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης» κατέληξε ο κ.Χούλης, ξεκαθαρίζοντας ότι εφόσον επιμείνουν στο σχεδιασμό αυτό οι αντιδράσεις θα είναι και πάλι έντονες και μαζικές.

Περισσότερα Νέα

«Η Ελλάδα ασπίδα της Ευρώπης;»: Ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου (vid)

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 28-5-2020 και ώρα 8.00μμ. Τίτλος...

«Η μελέτη προέβλεπε βήμα – βήμα τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν» (vid)

Η μελέτη ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη και ήταν από τις λίγες που προέβλεπαν βήμα – βήμα...

Αστοχία της μελέτης και λάθος του εργολάβου που θα αποκατασταθεί με έξοδά του (vid)

Για λάθος του εργολάβου και αστοχία στη μελέτη μιλά η δημοτική αρχή και ο επιβλέπων...