Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

«Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν με την εμφάνιση δυο θετικών κρουσμάτων» (vid)

Έξι  επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στο βρεφονηπιακό  σταθμό του Βροντάδου, ο οποίος με απόφαση της Διοίκησης του Νομικού Προσώπου έχει αναστείλει από σήμερα και για το επόμενο δεκαήμερο τη λειτουργία του.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν εμφανιστεί θετικοί 4 άτομα από το προσωπικό, εκπαιδευτικό και βοηθητικό, καθώς 2 παιδιά που φιλοξενούνται στο σταθμό.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γ.Μανάρας ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ και  σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί πρέπει να αναστέλλουν την λειτουργία τους με την εμφάνιση δυο κρουσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  μέχρι στιγμής όλοι οι νοσούντες εμφανίζουν ελαφριά συμπτώματα ενώ συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις και τα τεστ και τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί εντατική απολύμανση σε όλους τους χώρους του βρεφονηπιακού σταθμού.

«Η εμφάνιση κρουσμάτων ήταν κάτι το αναμενόμενο» ανέφερε ο κ. Μανάρας, σημειώνοντας ότι στις ευαίσθητες αυτές δομές τηρούνται τα σχετικά μέτρα ενώ αναφορικά με τους εμβολιασμούς του προσωπικού ο ίδιος απάντησε ότι το 90% των εργαζομένων έχει εμβολιαστεί, με τις πληροφορίες ωστόσο να λένε οτι ανάμεσα στους νοσούντες εργαζόμενους υπάρχουν και ανεμβολιαστοί.

Τέλος να σημειωθεί ότι έχει εμφανιστεί θετικό κρούσμα και σε ένα ακόμα βρεφονηπιακό σταθμό, όπου έχουν ενημερωθεί σχετικά οι γονείς.

Περισσότερα Νέα

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

1 νέο κρούσμα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα εργαστηριακά...

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...