Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
18.7 C
Chios

Social

«Οι συνεχείς ανατιμήσεις βάζουν φρένο στην επιπλέον μείωση των ανταποδοτικών» (vid)

Αναλυτικά στους λόγους για τους οποίους δεν είναι εφικτή η περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2022 αναφέρθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Π.Αναγνώστου,  σημειώνοντας ότι οι συνεχείς ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες δεν επιτρέπουν στην υπηρεσία να εισηγηθεί μείωση των συντελεστών.

Επιπλέον τα  έσοδα  που προσδοκούσε η υπηρεσία από τις διορθώσεις των τετραγωνικών μέτρων και  την σχετική αύξηση δεν συνάδουν με τις εισπράξεις στο ταμείο του Δήμου.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό της υπηρεσίας ο κ. Αναγνώστου ανέφερε ότι φτάνει τα 7.900.000€,  από τα οποία 2.000.000€ προορίζονται για μισθοδοσίες ενώ   ένα σημαντικό κονδύλι της τάξης των 690.000€ θα δοθεί για τον εκσυγχρονισμό του στόλου και 200.000€ για τη αγορά νέων κάδων.

Τέλος ο κ.Αναγνώστου ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλεψη χρηματοδότησης και για το δημοτικό πρατήριο καυσίμων, το οποίο   έλαβε τις τελικές αδειοδοτήσεις τον Σεπτέμβριο για ανέγερση στην περιοχή Δοξαρά, στο Νταμάρι του Δήμου Χίου.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη του 2022 θα γίνει την Τετάρτη στις 12.00 στην οικονομική επιτροπή του Δήμου.

Περισσότερα Νέα

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

1 νέο κρούσμα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα εργαστηριακά...

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...