Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
6 C
Chios

Social

«Όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης για λίγες μέρες (vid)

Υπέρ της άποψης που υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο τα καταστήματα εστίασης να παραμείνουν κλειστά, αν είναι να ανοίξουν μόνο για μερικές ημέρες τάσσεται και  ο Πρόεδρος του τοπικού σωματείου  Κώστας Βεζέρης.

Όπως εξηγεί ο κ. Βεζέρης το κόστος προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα είναι μεγάλο και σε καμία περίπτωση δεν θα βγάλουν κέρδος αν δουλέψουν για μια εβδομάδα και μετά ξανακλείσουν. «Η ζημία είναι ήδη μεγάλη και δεν συμφέρει κανέναν να ανοίξει με αυστηρούς περιορισμούς και μόνο για λίγες ημέρες» αναφέρει ο κ. Βεζέρης, επισημαίνοντας ότι αρκετά από τα καταστήματα και στης Χίου δεν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν μετά την άρση του lockdown.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης αυτά είναι ανεπαρκή, με τους καταστηματάρχες της εστίασης να ζητούν η επιστρεπτέα προκαταβολή να πάρει την μορφή επιχορήγησης από το κράτος ενώ θέτουν ξανά και το ζήτημα των ενοικίων, υποστηρίζοντας ότι ένα μαγαζί που είναι για αρκετό καιρό κλειστό δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει ενοίκιο, έστω και μειωμένο.

Περισσότερα Νέα

Επανήλθε το ρεύμα, συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στη βόρεια Χίο (vid)

Επανήλθε το ρεύμα στη Βόρεια Χίο όπως και στις Οινούσσες που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα...

Διακοπή και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήματα της βόρειας Χίου λόγω χιονόπτωσης

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας λόγω...

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και χωρίς ρεύμα στη βόρεια Χίο

Η έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο...