Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
19 C
Chios

Social

«Ο κορονοϊός είναι εδώ και εμείς δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο» (vid)

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ζητώντας προσλήψεις και στελέχωση των νοσοκομείων με επαρκές υγειονομικό προσωπικό.

Στη Χίο η κατάσταση είναι ακόμα δυσκολότερη και επικίνδυνη, μιας και όπως δηλώνει  ο Πρόεδρος του Σωματείου των Γιατρών του Σκυλίτσειου Γ. Μαλαφής δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που γιατροί χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα ή ασθενήσουν. «Με δεδομένο ότι έχουμε πολλές ειδικότητες που καλύπτονται από 1 γιατρό, τι θα γίνει σε περίπτωση που αυτός χρειαστεί να βγει εκτός» διερωτάται ο κ. Μαλαφής, επισημαίνοντας ότι η νησιωτικότητα μεγεθύνει τα προβλήματα. Μάλιστα κάλεσε την πολιτεία αφενός να εξοπλίσει τους γιατρούς απέναντι στη μάχη με τον ιό και αφετέρου να συγκροτήσει εναλλακτικό σχέδιο για το τι θα γίνει αν κάποιοι γιατροί με μονές ή κρίσιμες ειδικότητες μπουν σε καραντίνα.

 «Ο κορονοϊός είναι εδώ και εμείς δεν είμαστε έτοιμοι απέναντί του» δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Μαλαφής, επισημαίνοντας ότι από την πλευρά τους και οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα και να προσέρχονται στο νοσοκομείο μόνο για σοβαρούς λόγους.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (19/10): 438 νέα κρούσματα πανελλαδικά, 1 στη Χίο

  438 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 19/10 από τον ΕΟΔΥ πανελλαδικά. 85 είναι οι διασωληνωμένοι...

Νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου η Βιβή Ποταμούση

Η Βιβή Ποταμούση αναλαμβάνει πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου. Με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας,...

Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός για επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της...