Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
16.3 C
Chios

Social

«Μπαλάκι» ανάμεσα σε Δήμο και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης 50 σχολικές καθαρίστριες (Ηχητικό)

«Μπαλάκι» ανάμεσα στο Δήμο Χίου και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν γίνει περίπου 50 σχολικές καθαρίστριες.

Με δεδομένο ότι τα σχολεία έχουν κλείσει υπάρχει εγκύκλιος οι καθαρίστριες να μετακινηθούν στους Δήμους για να καλύψουν εκεί ανάγκες  . Όπως λέει η πρόεδρος του σωματείου τους Λ.Αξιώτη οι καθαρίστριες είναι δημοτικοί υπάλληλοι, οπότε  ο Δήμος μπορεί να τους μετακινήσει για τον καθαρισμό δημοτικών ακινήτων, με την προϋπόθεση βέβαια ότι πληρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

 Ωστόσο οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποστηρίζουν ότι παρόλο που τα σχολεία είναι κλειστά, εκτελούνται διοικητικές εργασίες οπότε και οι καθαρίστριες είναι χρήσιμες και έχουν αντικείμενο εργασίας.   «Αναμένουμε να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στο Δήμο και τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, εμείς το μόνο που θέτουμε είναι οι κανόνες και τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο» λέει χαρακτηριστικά η κ.Αξιώτη.

 

Παρέμβαση για το θέμα έχει κάνει η ΛΑΣ Δήμου Χίου με τον Μ.Σκούφαλο  να επισημαίνει ότι δεν δέχεται τη μετακίνηση αυτή και δεν θα επιτρέψει συνθήκες εργασιακής γαλέρας.  «Δε μπορούμε να επιτρέψουμε και να δεχτούμε να εργάζονται οι καθαρίστριες χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς να γνωρίζουν το μισθό ή το ωράριο τους» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, με τη ΛΑΣ να ζητά το θέμα αν χρειαστεί να συζητηθεί στο Δ.Σ Χίου.

 

Περισσότερα Νέα

Πλέγμα αιτημάτων στήριξης της Χίου και γενικότερα των νησιών από τον Ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού καταθέτει ένα πλαίσιο...

Κ.Μουτζούρης προς Υπουργεία: Θωρακίστε τώρα τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα

Ο κορονοϊός επηρεάζει πλέον και τον πρωτογενή τομέα στα νησιά μας Με την παρούσα επιστολή ο...

Κορονοϊός: 43 οι θάνατοι, 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 1.212 συνολικά

Στους 43 πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, 56 τα νέα κρούσματα, 1.212...