Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
19 C
Chios

Social

«Μόνο με πολιτικές αποφάσεις οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα αναδρομικά τους» (vid)

«Μόνο με πολιτική απόφαση οι συνταξιούχοι θα λάβουν πίσω τα χρήματα που τους πετσόκοψαν από τις συντάξεις οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε ο  Χ. Οικονόμου, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΕΦΚΑ, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου.

 Σύμφωνα με τον ίδιο οι αγωγές και τα δικαστήρια αποτελούν εμπαιγμό των συνταξιούχων αφού όποια δικαστική απόφαση και να ληφθεί αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την εφαρμογή της δεν θα υλοποιηθεί.

Ο ίδιος και οι συνάδελφοι του επεσήμαναν ότι μόνος τρόπος για να πάρουν πίσω αυτά που δικαιούνται είναι η κινητοποιήσεις και ο αγώνας, όπως έγινε και χτες στην Αθήνα στα πλαίσια κινητοποίησης έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Στα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας και έγιναν εμφανή με την πανδημία του κορονοϊού αναφέρθηκε από την πλευρά της η Νατάσα Διακορόνα.

Όπως είπε οι κυβερνήσεις διαχρονικά απαξίωναν το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και τώρα παρά την πανδημία τα μέτρα και η χρηματοδότηση προς την δημόσια υγεία είναι μηδαμινή σε αντίθεση με τις ιδιωτικές κλινικές που χρηματοδοτούνται για να είναι σε ετοιμότητα εφόσον χρειαστούν επιπλέον κλίνες για τους ασθενείς με κορονοϊο.

Περισσότερα Νέα

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει από την Τρίτη στη Χίο

Νέα μέτρα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Τα μέτρα...

Κλειστό και το Κέντρο Κοινότητας

Κλειστό θα παραμείνει Δευτέρα και πιθανά και την Τρίτη και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου...

Μερικό lockdown σε Αττική και Β.Ελλάδα – Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας 00:00-05:00 σε όλη τη χώρα (vid)

Την αλλαγή του υγειονομικού χάρτη της χώρας σε δύο δύο ζώνες - από τέσσερις που...