Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
13.9 C
Chios

Social

«Μετά την έγκριση των ολιγομελών ήρθε η συνδιδασκαλία μαθημάτων»

Μετά την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, ήρθε η συνδιδασκαλία μαθημάτων, καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου Σ.Σταυρινούδης, επισημαίνοντας ότι την ημέρα του αγιασμού ήρθε εγκύκλιος η οποία προβλέπει τη συνδιδασκαλία μαθημάτων συναφών γνωστικών αντικειμένων.

Ουσιαστικά όπως λέει ο κ. Σταυρινούδης με την συγκεκριμένη εγκύκλιο μαθήματα τα οποία ανήκουν στο ίδιο τομέα μπορούν να διδάσκονται από έναν καθηγητή, με το Υπουργείο Παιδείας να εξοικονομεί με τον τρόπο αυτό αναπληρωτές και χρήματα.

«Πρόκειται για εμπαιγμό από πλευράς της κυβέρνησης» είπε ο κ. Σταυρινούδης, δηλώνοντας ότι ουσιαστικά η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων δεν έχει καμία ουσία.

Σύμφωνα με τον κ.Σταυρινούδη η συγκεκριμένη εγκύκλιος έχει μεγαλύτερη εφαρμογή στα Επαγγελματικά Λύκεια, τόσο στο πρωινά όσο και στο εσπερινό, όπου υπάρχουν διάφορες ειδικότητες συναφών αντικειμένων.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 52 ΚΕΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Β΄ΒΑΘΜΙΑ

Αναφορικά με τα κενά στην Β΄Εκπαίδευση μετά και την πρόσληψη της Α΄Φάσης αναπληρωτών αυτά ανέρχονται σε 26 καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων για τη Χίο ενώ 14 κενά υπάρχουν στα Γυμνάσια και Λύκεια Οινουσσών και Ψαρών.

Τέλος στην ειδική αγωγή εκκρεμούν οι προσλήψεις 11 ακόμα καθηγητών για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες σε τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη.

Περισσότερα Νέα

‘Εκοψαν την πίτα τους οι Πολιτικοί Συνταξιούχοι Χίου

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Χίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο ξενοδοχείο Ελληνικό Κάστρο παρουσία...

Έκοψε την πίτα της η ΟΕΒΕ Χίου

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στα γραφεία της...

«Καμία συζήτηση για δομές στη σύσκεψη με Γεραπετρίτη και Μηταράκη»

Κατηγορηματικός ήταν ο Περιφερειάρχης Κ.Μουτζούρης ο οποίος τόνισε ότι καμία συζήτηση για κλειστά κέντρα δεν...