Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020
29 C
Chios

Social

Γ.Καραβασίλης: «Μάσκες ακατάλληλες και επικίνδυνες διανεμήθηκαν στους μαθητές της Χίου» (vid)

Χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες προδιαγραφές έγινε η προμήθεια από το Δήμο Χίου και διανεμήθηκαν οι μάσκες σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταγγέλλει ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά».

Όπως λέει ο επικεφαλής κ. Γ.Καραβασίλης  μπορεί η πρόθεση της δημοτικής αρχής να ήταν καλή ωστόσο η προμήθεια έγινε με προχειρότητα και το σημαντικότερο δεν ελέχθησαν οι μάσκες πριν μοιραστούν στα παιδιά.

Είναι γεγονός ότι οι μάσκες, τις οποίες προμηθεύτηκε ο Δήμος με δικές του ενέργειες, δεν πληρούν τις  απαιτούμενες από το νόμο προδιαγραφές, μιας και δεν είναι κατασκευασμένες με τρείς  πιέτες στο μέσον τους και δεν έχουν τα κατάλληλα λάστιχα για να συγκρατούν τη μάσκα ιδίως στα μικρά παιδιά. Επιπλέον υπάρχουν αρκετές αναφορές από γονείς ότι το έλασμα το οποίο υπάρχει στη μάσκα, είναι επικίνδυνο μιας και τρυπά  το ύφασμα.

“Θα έπρεπε η δημοτική αρχή να είναι περισσότερο προσεχτική όσον αφορά το συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα, το οποίο μάλιστα σχετίζεται και με την υγεία των παιδιών μας” ανέφερε ο κ. Καραβασίλης.

Περισσότερα Νέα

Με στάση ευθύνης και μακριά από θεωρίες συνωμοσίας (vid)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα μέσα του νησιού ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, μέσω της οποίας αναφέρθηκε...

Πέντε συλλήψεις αλλοδαπών για τη φωτιά στη Μόρια

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη του ΚΥΤ της Μόριας και...

Μειωμένος ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (vid)

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας για άλλη μια χρονιά αφού...