Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
5 C
Chios

Social

«Λουκέτο σε 24 επιχειρήσεις, έπονται και άλλα από τον Σεπτέμβριο» (vid)

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία από το Επιμελητήριο της Χίου σχετικά με τα καταστήματα τα οποία έβαλαν λουκέτο το πρώτο εξάμηνο του 2020, με την Πρόεδρο του Eμπορικού Συλλόγου, Βικτωρία Αμπαζή, να επισημαίνει μάλιστα ότι οι αριθμοί των καταστημάτων που έκλεισαν είναι ακόμα μεγαλύτεροι, με δεδομένο ότι η διαγραφή από το Επιμελητήριο δεν είναι υποχρεωτική.

Ειδικότερα το πρώτο εξάμηνο ανέστειλαν τη λειτουργία τους 24 μαγαζιά ενώ άνοιξαν 74 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι περισσότερες είναι εποχικές ενώ αρκετές, ιδίως καταστήματα εστίασης, βρίσκονται σε χωριά.

Η κ. Αμπαζή επισημαίνει ότι λόγω της πανδημίας και των μέτρων του κορονοϊού οι εκτιμήσεις για κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων από τον Σεπτέμβριο είναι δυσοίωνες, μιας και ήδη αρκετά καταστήματα δυσκολεύονται να πληρώσουν υποχρεώσεις τους ενώ και η καταναλωτική κίνηση στην αγορά είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές.

«Φέτος ο κόσμος που θα έρθει στο νησί θα είναι σίγουρα λιγότερο, μιας και αρκετοί ομογενείς και Αμερικάνοι που άφηναν χρήμα στην αγορά δεν μπορούν να έρθουν» λέει η κ. Αμπαζή.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (16/1): Συνεχίζει χωρίς κρούσματα η Χίος

Σήμερα Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 510 νέα κρούσματα κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν...

Τι θεωρεί κόστος η Δεξιά;

Του Ισίδωρου Λω, μέλους Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χίου: Συχνά γίνονται πολιτικές συζητήσεις και αναπτύσσονται...

Προσκαλεί για εκδήλωση ενδιαφέροντος στις επετειακές εκδηλώσεις η Συντονιστική

Ο Δήμος Χίου, δια της Συντονιστικής Επιτροπής επετειακών εκδηλώσεων, καλεί κάθε συντοπίτη ενδιαφερόμενο, να δηλώσει...