Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
15 C
Chios

«Κόσκινο» η ΒΙΑΛ, αδύνατη η τήρηση της καραντίνας (vid)

Πρακτικά αδύνατη είναι η τήρηση του υγειονομικού αποκλεισμού της ΒΙΑΛ, παρά τα μπλόκα που υπάρχουν περιμετρικά της δομής, σύμφωνα και με όσα καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Χαλκειούς Βασίλης Βίγκας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «κόσκινο» της ΒΙΑΛ με δεδομένο ότι πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν σε σκηνές, στημένες μέσα σε χωράφια είναι δύσκολο να περιοριστούν όσα μπλόκα και αν στηθούν.

Παράλληλα τόνισε ότι στο χωριό υπάρχει έντονη ανησυχία, σχετικά και με την κατάσταση με την πανδημία, και κατήγγειλε ότι κανένας φορέας δεν ενημέρωσε την τοπική κοινότητα για τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν.  Ο Βασίλης Βίγκας επανέφερε το αίτημα της κοινότητας για την εξεύρεση άλλου χώρου για την δημιουργία κλειστής δομής, καλώντας τους αιρετούς του νησιού να πάρουν θέση.  «Η υγειονομική βόμβα έχει εκραγεί, θα πρέπει επιτέλους οι αιρετοί του νησιού να συζητήσουν που θα πρέπει να γίνει μια δομή».

Έξαλλου όπως ξεκαθάρισε το  κτήριο της ΒΙΑΛ ανήκει στο Δήμο, και ήδη το Υπουργείο Μετανάστευσης είναι υπό έξωση ενώ και τα χωράφια όσα τουλάχιστον βρίσκονται περιμετρικά και έχουν καταπατηθεί δεν νοικιάζονται για να γίνει κλειστή δομή το υπάρχον ΚΥΤ.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (24/11): 2 νέα κρούσματα στη Χίο, 2.135 πανελλαδικά, 562 διασωληνωμένοι, 101 θάνατοι

Σήμερα Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.135 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων...

Aegean: Καθαρές ζημιές 187,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 2020

Ζημίες έναντι κερδών και μείωση κύκλου εργασιών κατέγραψε στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης η Aegean,...

Ζητά αποστρατικοποίηση της Χίου η Τουρκία

Συνεχίζεται η κλιμάκωση στο Αιγαίο καθώς η Τουρκία, με τρεις Navtex που εκδόθηκαν από την Υδρογραφική Υπηρεσία της...