Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
6 C
Chios

Social

«Κενό» στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και στη Χίο (vid)

Σκέψεις για συγκρότηση τοπικών κλιμακιών απο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ένα σημαντικό  κενό στην διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών των ασθενών με κορονοϊό εντοπίζει και στην  περίπτωση της Χίου ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης Π. Βρουλης.

Εδώ  και αρκετούς μήνες δεν υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ή κάποιος φορέας που να διενεργεί την ιχνηλάτηση και να παρακολουθεί τους ασθενείς και τις στενές επαφές τους προκειμένου να παραμένουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Βρουλή η ευθύνη για τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα βαραίνει τον ΕΟΔΥ,  αν και στην πρώτη καραντίνα η Ελληνική Αστυνομία είχε αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο.   Έτσι αυτό το διάστημα είναι στην ατομική ευθύνη του  καθενός φορέα του ιού και του περιβάλλοντός του να τηρεί τα σχετικά πρωτόκολλα, με το  κενό να είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και σε αρκετές περιπτώσεις φτάνουν καταγγελίες για άτομα που «σπάνε» την  καραντίνα.

«Είναι πολύ εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη η Χίος να γίνει Μυτιλήνη και να υπάρξει διασπορά του ιού» επισημαίνει ο κ. Βρουλής που σκοπεύει να θέσει το θέμα και σε σύσκεψη που θα γίνει την Πέμπτη με τον Περιφερειακό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου της Αστυνομίας ενώ υπάρχει σκέψη για την  σύσταση τοπικού κλιμακίου που θα διενεργεί τις ιχνηλατήσεις. Στο σχεδιασμό είναι να προσληφθούν άτομα που σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο αν το υπάρχων θεσμικό πλαίσιο δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Περισσότερα Νέα

Επανήλθε το ρεύμα, συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στη βόρεια Χίο (vid)

Επανήλθε το ρεύμα στη Βόρεια Χίο όπως και στις Οινούσσες που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα...

Διακοπή και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήματα της βόρειας Χίου λόγω χιονόπτωσης

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας λόγω...

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και χωρίς ρεύμα στη βόρεια Χίο

Η έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο...