Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

«Κάθε μέρα μαθαίνω για συγγενείς και φίλους που νοσούν ή πεθαίνουν από κορονοϊό» (vid)

15 φιάλες αίμα απο τη Χίο στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τις καταστάσεις τις οποίες βιώνουν οι συνάδελφοι της γιατροί μετέφερε, μιλώντας στην τηλεόραση της Πατρίδας η Θεσσαλονικιά γιατρός της αιμοδοσίας Μαρία Παναγιωτέλη.

Η ίδια βρίσκεται στη Χίο  λόγω της δουλειάς της όμως το μυαλό και η σκέψη της είναι στη Θεσσαλονίκη,  απ’ οπου τα νέα που της έρχονται είναι ιδιαίτερα δυσάρεστα. «Πριν λίγο έμαθα ότι ο πρώτος μου ξάδερφος νοσεί με κορονοϊό  ενώ πριν λίγες μέρες έφυγαν από τη ζωή και οι δυο γονείς μιας φίλης μου» λέει με ιδιαίτερη συγκίνηση, επισημαίνοντας ότι όσοι άνθρωποι δεν έχουν στο στενό τους περιβάλλον τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος και την επιθετικότητα του ιού.

Η κ. Παναγιωτέλη επισημαίνει ότι η κατάσταση στη Χίο είναι μεν διαχειρίσιμη όμως απαιτείται επαγρύπνηση και προσοχή μιας και είναι ιδιαίτερα εύκολο να ξεφύγει. «Είναι ένας ιός για τον οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά παρά μόνο ότι έχει εύκολη μεταδοτικότητα» λέει χαρακτηριστικά, καλώντας όλους να τηρούν τα μέτρα.  «Ας προσέχουμε όλοι και ας κάνουμε  πράξεις που βοηθούν και είναι ασφαλείς πως η εθελοντική αιμοδοσία» είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι χτες ο σταθμός αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου, όπως ανέφερε και η προϊσταμένη της αιμοδοσίας Α.Σωτηρίου, συνέδραμε το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη με15 φιάλες αίμα.

Περισσότερα Νέα

Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, με ταμειακό υπόλοιπο που ξεπερνά τα 10 εκ.€ (vid)

Την Παρασκευή συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου, τον οποίο θα εισηγηθεί...

Προετοιμασίες σε Γυμνάσια και Λύκεια για την επιστροφή των μαθητών

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου...

Πρόσληψη 3 ατόμων στο Λιμενικό Ταμείο μέσω του προγράμματος «55-67 ετών» (vid)

Στο  πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση ανέργων από 55- 67 ετών θα ενταχθεί το...