Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
15 C
Chios

«Καταργούν τις περιφερειακές αεροπορικές αρχές σε βάρος της εθνικής ασφάλειας» (vid)

Μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει το Σχέδιο Νόμου που έχει καταθέσει το Υπουργείο Μεταφορών σε διαβούλευση, με τις διατάξεις του οποίου καταργείται η ύπαρξη κρατικής αεροπορικής Αρχής στα Περιφερειακά Αεροδρόμια με στόχο η διαχείριση να περάσει σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως δηλώνει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Α.Μιχαηλίδης η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει εκτός των άλλων σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια και την εθνική άμυνα των νησιών, με δεδομένο ότι τα αεροδρόμια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια των πτήσεων,   την προστασία από έκνομες ενέργειες   τα δικαιώματα των επιβατών (ΕΚ 261/2004), την επί τόπου εφαρμογή σχεδίων εκτάκτων καταστάσεων  αλλά και των Σχεδίων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) για την πολεμική οργάνωση των αεροδρομίων των νησιών σε περίπτωση εθνικής κρίσης ή πολεμικού γεγονότος.

Για το συγκεκριμένο θέμα οι βουλευτές Χίου και Σάμου έχουν καταθέσει σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό, με τον κ. Μιχαηλίδη  να επισημαίνει ότι η εφαρμογή της απόφασης αυτή θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την παραμεθόριο.

Περισσότερα Νέα

«Να αυξηθεί περαιτέρω ο προϋπολογισμός για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» (vid)

Την περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τις μικρές και...

«Εξ’ αποστάσεως» εξυπηρέτηση….με καλάθι στο Δήμο Χίου

Έναν διαφορετικό τρόπο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες, χωρίς να εισέρχονται στο κτήριο του ΚΕΠ,...

Μονόδρομος το ηλεκτρονικό εμπόριο και για τους Χιώτες καταστηματάρχες (vid)

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι έμποροι και επιχειρηματίες που βλέπουν ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα καθυστερήσει,...