Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
20 C
Chios

Social

«Καμπανάκι» για τον κορονοϊό στη ΒΙΑΛ, με το Νοσοκομείο στο «κόκκινο»

'Μπαλάκι" οι ευθύνες για τη μη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων της ΒΙΑΛ

Έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και όχι μόνο προκαλεί ο αυξημένος αριθμός  μεταναστών  με κορονοϊό οι οποίοι συρρέουν στο Σκυλίτσειο.  Συνολικά και μέχρι στιγμής μέσα σε δυο μέρες έχουν εντοπιστεί 4 κρούσματα,  με την ιχνηλάτηση των επαφών τους να είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα χτες έγκυος γυναίκα, με προβλήματα στην εγκυμοσύνη μεταφέρθηκε στη μαιευτική του Νοσοκομείου, με το έμβρυο να μην τα καταφέρνει και με  το τεστ που της έγινε να βγαίνει θετικό . Από το  στενό περιβάλλον της συγκεκριμένης εντοπίστηκαν θετικά στον covd-19 δυο ακόμα άτομα. Το  πρωί της Τετάρτης μιας ακόμα έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εκείνη βρέθηκε θετική στον ιό, με τις επαφές της να ιχνηλατούνται.

Τα παραπάνω συμβάντα προκαλούν την εύλογη ανησυχία των εργαζόμενων, μιας και ήδη τουλάχιστον 4 άτομα από την μαιευτική μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα. Την ΄διια στιγμή περιφέρεια και κυβέρνηση ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο για την έλλειψη γιατρών στα εξωτερικά ιατρεία της ΒΙΑΛ, όπου θα μπορούσαν να ελέγχονται οι μετανάστες και να μην συρρέουν στο Σκυλίτσειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων έχει εγκριθεί, έχει δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ και ο κωδικός υπάρχει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ωστόσο δεν έχει γίνει η εκταμίευση των χρημάτων με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να μην προχωρά στις διαδικασίες για την προκήρυξη θέσεων γιατρών αλλα και για την προμήθεια του μηχανήματος για τη διενέργεια τεστ covid-19 στα εξωτερικά ιατρεία της ΒΙΑΛ.

Περισσότερα Νέα

Εθελοντική συνδρομή ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου στη σεισμόπληκτη Σάμο

Κάλεσμα προς τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βορειοανατολικού Αιγαίου απευθύνει ο πρόεδρος του Τμήματος  Στρατής...

Σε ενεργοποίηση ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β.Αιγαίου

Από την Διεύθυνση Πολιτικής  Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου...

Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία στο σιντριβάνι της πλατείας (vid)

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στο σιντριβάνι της πλατείας με στόχο μέχρι τα Χριστούγεννα το κεντρικό...