Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
22 C
Chios

Social

«Καμία συζήτηση για δομές στη σύσκεψη με Γεραπετρίτη και Μηταράκη»

Κατηγορηματικός ήταν ο Περιφερειάρχης Κ.Μουτζούρης ο οποίος τόνισε ότι καμία συζήτηση για κλειστά κέντρα δεν έγινε κατά τη σύσκεψη που είχαν την Αθήνα ο ίδιος και οι Δήμαρχοι με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και τον υπουργό μετανάστευσης Ν.Μηταράκη.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν συζητήσαμε καθόλου για δομές και που αυτές θα γίνουν» τόνισε ο κ. Μουτζούρης επισημαίνοντας ότι η συζήτηση εστιάστηκε στα μέτρα τα οποία θα οικοδομήσουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης της κυβέρνησης με τις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό προαναγγέλθηκε από την κυβέρνηση αποσυμφόρηση, ενίσχυση των νοσηλευτικών μονάδων και τροπολογία που θα αφορά τον έλεγχο των ΜΚΟ στα νησιά ενώ αποφασίστηκε ότι κάθε 15ημέρες θα γίνονται συναντήσεις για να εξετάζεται η πορεία του θέματος.

Ερωτώμενος εάν η Περιφέρεια θα μπει σε συζήτηση για τα κλειστά κέντρα και τις τοποθεσίες σε περίπτωση που η κυβέρνηση φανεί συνεπής με τις παραπάνω δεσμεύσεις, ο κ. Μουτζούρης απάντησε ότι αυτή θα είναι μια συλλογική απόφαση η οποία θα ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις και των δημοτικών συμβουλίων.

Περισσότερα Νέα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο παραπέμπεται το θέμα για το δρόμο του Χαλκειούς (vid)

Στο Χαλκειός βρέθηκε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ.Μουτζούρης συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες προκειμένου...

«Λίφτινγκ» στο Δημοτικό Κήπο (vid)

Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού του Δημοτικού Κήπου της Χίου. https://www.youtube.com/watch?v=ol7Ivb9vtDU&feature=youtu.be Ο αντιδήμαρχος για...

«Αντιφατικές οι δηλώσεις της κυβέρνησης για τις δομές στα νησιά» (vid)

Αντιφατικές βλέπει τις δηλώσεις της κυβέρνησης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης σχετικά με τη...