Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
22 C
Chios

Social

«Καμία νέα δομή στη Χίο» επιμένουν οι Πιτυανοί

Διαφοροποιούνται ανοιχτά από την θέση που εξέφρασε ο Πρόεδρος του Χωριού Μ.Φυτούσης οι κάτοικοι του Πιτυούς, οι οποίοι εμμένουν στην απόφαση της Λαικής Συνέλευσης κατά της δημιουργίας δομής στην περιοχή τους.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Πιτυανών και υπογράφει ο Πρόεδρος Ζ. Κοκολιάς οι κάτοικοι του Χωριού ξεκαθαρίζουν ότι «κανένα ανταποδοτικό μέτρο δεν είναι ικανό για να ξεπουλήσουμε τον τόπο και τη συνείδηση μας».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της κοινότητας Πιτυούς, κ. Μιχάλης Φυτούσης, την 11/12/2019 στην εφημερίδα  «Πολίτης»  σχετικά με την πρόταση δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ σε περιοχή μεταξύ του 15ου και 17ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος  Πιτυούς «ο Μάκελλος» θέλει να εκφράσει ρητά και ξεκάθαρα την πλήρη διαφωνία του με τα όσα ακούστηκαν από τον κ. Φυτούση. Ο κ. Φυτούσης εξέφρασε καθαρά προσωπικές του απόψεις που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν ούτε τον Σύλλογο αλλά ούτε και το σύνολο των συγχωριανών μας.

Απαντώντας δε σε κάποιους που βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα κατακρίνοντάς μας με σχόλια που δεν αρμόζουν για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όχι τοπικό αλλά Εθνικό, σας γνωρίζουμε ότι τόσο ο Σύλλογος όσο και οι απανταχού Πιτυανοί εμμένουμε στις αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες «ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΗ ΧΙΟ», πόσο μάλλον στην ευρύτερη περιοχή των ήδη παραμελημένων βορειοχώρων.

Επίσης θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι όλοι εμείς που χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε , εργαζόμαστε και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανά  το χωριά μας και τη Βόρεια Χίο , ότι κανένα ανταποδοτικό μέτρο δεν θα είναι ικανό  για να «ξεπουλήσουμε»  τον τόπο μας και τη συνείδησή μας.

Περισσότερα Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βίος

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βίος. Ο Γ.Βίος υπήρξε ιστορικό στέλεχος...

Το παραθαλάσσιο μέτωπο

Του Παύλου Καλογεράκη, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου: Προς το τέλος Σεπτεμβρίου θα κληθεί για 2η φορά...

240 νέα κρούσματα πανελλαδικά, 1 στη Χίο

240 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Από αυτά...