Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
19 C
Chios

Social

«Η προχειρότητα της δημοτικής αρχής εμφανής και στην περίπτωση των εργαστηρίων» (vid)

Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των αντιπολιτεύσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου του Ομηρείου Δ. Μάντικα, σύμφωνα με τις οποίες οι αντιπολιτεύσεις είναι υπαίτιες για την αβεβαιότητα λειτουργίας των εργαστηρίων του πνευματικού κέντρου του Δήμου Χίου.

Ο επικεφαλής της «πρωτοβουλίας για τη Χίο»  Μανώλης Βουρνούς κατηγόρησε την δημοτική αρχή για προχειρότητα, επισημαίνοντας ότι σε καμιά περίπτωση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του Ομηρείου δεν ξεκαθάρισε την αναγκαιότητα της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Ομήρειο και τη ΔΗΚΕΧ για την πρόσληψη των εκπαιδευτών.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο Μ.Βουρνούς το συγκεκριμένο πρόβλημα αναδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει για καταμερισμό των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα νομικά πρόσωπα του Δήμου, μιας και υπάρχουν πολλές αρμοδιότητες που αλληλοκαλύπτονται.  «Η ευθύνη για τη λειτουργία των εργαστηρίων του Ομηρείου είναι της Δημοτικής Αρχής, και όφειλαν να έχουν μεριμνήσει πριν τα μέσα Οκτωβρίου» καταλήγει ο κ. Βουρνούς, ζητώντας την επίλυση του προβλήματος.

Περισσότερα Νέα

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει από την Τρίτη στη Χίο

Νέα μέτρα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Τα μέτρα...

Κλειστό και το Κέντρο Κοινότητας

Κλειστό θα παραμείνει Δευτέρα και πιθανά και την Τρίτη και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου...

Μερικό lockdown σε Αττική και Β.Ελλάδα – Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας 00:00-05:00 σε όλη τη χώρα (vid)

Την αλλαγή του υγειονομικού χάρτη της χώρας σε δύο δύο ζώνες - από τέσσερις που...