Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
8 C
Chios

Social

«Η κυβέρνηση σπρώχνει τους υποψήφιους σε κολέγια και ιδιωτικά ΑΕΙ» (vid)

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας που προωθεί  εκτός των άλλων σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης εκφράζουν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Ακολουθώντας την πανελλαδική μέρα δράσης κλιμάκιο της ΕΛΜΕ τοπικά πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον πρόεδρο Σ.Σταυρινούδη να επισημαίνει ότι με τις προωθούμενες αλλαγές πολλοί υποψήφιοι θα μείνουν εκτός πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

«Η κυβέρνηση θεσπίζει ένα νέο ακόμα πιο ταξικό σύστημα πρόσβασης, εγκαινιάζοντας την «ελάχιστη βάση εισαγωγής», η οποία θα καθορίζεται από τις σχολές μαζί με το περίφημο «διπλό μηχανογραφικό» δηλώνει ο κ. Σταυρινούδης τονίζοντας ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προωθούνται τα κολέγια  τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.  «Απαράδεκτο το υπουργείο παιδείας να φέρνει νομοσχέδιο εν μέσω συνθηκών πανδημίας και στο μέσο της σχολικής χρονιάς» είπε  το μέλος της ΕΛΜΕ Κ.Καρατζας, τονίζοντας την απαξίωση της υπουργού παιδείας προς την ΟΛΜΕ μιας και δεν δέχτηκε τη συνάντηση με τους καθηγητές.

«Η κυβέρνηση με τη σωρεία νομοσχεδίων ξεδιπλώνει την αντεκπαιδευτική πολιτική της» είπε ο Π.Νικήτας, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης της Ν.Δ  είναι η  υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του.

Περισσότερα Νέα

Διαδικτυακή εκδήλωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας: «Η Ελληνική Αστυνομία μαζί με τη Γυναίκα»

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση...

Κράτος δικαίου εν έτη 2021…

Της Ευαγγελίας Μανιτσούδη: Λίγες μέρες πριν, η κυβέρνηση αναγκάζεται να επιβάλει καραντίνα μέσα στην καραντίνα  και...

Στελέχωση των Αστυνομικών Διευθύνσεων και λόγω ΚΥΤ ζητούν οι Ενώσεις

Τη στελέχωση των Διευθύνσεων της Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου ζητά η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας...