Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019
18.2 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτική

Social

«Η κατάσταση στα νησιά έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

«Η κατάσταση στα νησιά έχει φτάσει στο απροχώρητο» είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι η πρόταση του ΚΚΕ που θέλει τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί με παράλληλη επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

«Η πάλη μας πρέπει να ενταθεί τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή» είπε ο κ. Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με όρους αλληλεγγύης και μακριά από λογικές μίσους.

Την ίδια  στιγμή ζήτησε για μια ακόμα φορά την κατάργηση της απαράδεκτης συμφωνίας Ευρωπαικής Ένωσης – Τουρκίας αλλα και την ενίσχυση των δομών με προσωπικό που θα εργάζεται με ανθρώπινους όρους και αξιοπρεπείς συμβάσεις. Ο κ. Κουτσούμπας μετά τη ΒΙΑΛ συνάντησε τον Δήμαρχο Χίου Σ. Κάρμαντζη ενώ είχε συνάντηση και με την Πρέοδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμέΑ.

Περισσότερα Νέα

Εγκαινιάζονται με Ιμπαγάσα τα γραφεία της σχολής του Ολυμπιακού στη Χίο

Τα εγκαίνια των γραφείων της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Χίο σε συνεργασία με το...

Μεγαλομανία, καθωσπρεπισμός των δήθεν αρίστων, ρατσισμός και πολλή δόση «νόμος και τάξη»

Από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης ,βλέπουμε να χρησιμοποιείται η   κυβερνητική πλειοψηφία και να...

Το διαθέσιμο εισόδημα για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους θα δούμε να βελτιώνεται εντός του 2020

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης. Αναφερόμενος...