Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
19 C
Chios

Social

«Η ανάπτυξη θα έρθει με την ολοκλήρωση των υποδομών του νησιού» (vid)

Απολογισμός έργου απο τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Μπουγδάνο

Τον απολογισμό για τον πρώτο χρόνο διοίκησης του πραγματοποίησε την Παρασκευή ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος  ο οποίος αναφέρθηκε σε 5 άξονες προτεραιοτήτων,  χαιρετίζοντας παράλληλα την απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη να δώσει στη Χίο τη δυνατότητα αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουγδάνο έμφαση τον πρώτο χρόνο δόθηκε στην στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας που είναι αποδυναμωμένες, με αποτέλεσμα να έχουν δρομολογηθεί 11 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων για την επόμενη διετία.

Παράλληλα  έμφαση δίνεται στην ολοκλήρωση των σημαντικών υποδομών,  όπως το αεροδρόμιο και το Φράγμα Κόρης Γεφύρι. Για το φράγμα μάλιστα ο κ. Μπουγδάνος ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον έλεγχο που πρέπει να γίνει στην ευστάθεια του σκληρού επιχώματος του ενώ σε τροχιά υλοποίησης είναι το έργο της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη  ότι τα έργα των υποδομών, όπως οι δρόμοι και οι υπηρεσίες υγείας είναι αυτές που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στο νησί και δεν θα πρέπει να υποβαθμίζονται. Ακολούθησε μάλιστα αναλυτική παρουσίαση των έργων οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού, καθαρισμού των χειμάρρων κλπ που έγιναν τον χρόνο που πέρασε.

 

ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 

 Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Μπουγδάνος ανέφερε στην τοποθέτηση του  «κρατήσαμε ψηλά τη σημαία της σταθερότητας των απόψεών μας, συνεχίζουμε, παρά τις πιέσεις, να επιδιώκουμε ένα Βόρειο Αιγαίο αποφορτισμένο από τους κινδύνους της μαζικής μετανάστευσης». Ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση στο θέμα της φύλαξης των συνόρων είναι αποτελεσματική. «Υπάρχουν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις οποίες συντάσσομαι» είπε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρος ο απολογισμός σήμερα στην τηλεόραση της “Πατρίδας”.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (19/10): 438 νέα κρούσματα πανελλαδικά, 1 στη Χίο

  438 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 19/10 από τον ΕΟΔΥ πανελλαδικά. 85 είναι οι διασωληνωμένοι...

Νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου η Βιβή Ποταμούση

Η Βιβή Ποταμούση αναλαμβάνει πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου. Με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας,...

Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός για επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της...