Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
27 C
Chios

Social

«Για να κρατηθούμε όρθιοι ζητάμε επιδότηση μεταφορών»

«Στόχος είναι φέτος να κρατηθούμε όρθιοι και το 2021 να καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο στο νησί» ανέφεραν τα μέλη του Ιδιωτικού φορέα τουρισμού,  σχετικά με τις εκτιμήσεις για την φετινή τουριστική σεζόν.

Όπως είπαν τα μέλη φέτος η κατάσταση είναι τελείως απρόβλεπτη αν και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, με τον Πρόεδρο Α.Νεαμονίτη να δηλώνει ότι έχουν ξεκινήσει δειλά- δειλά τα τηλεφωνήματα και οι ερωτήσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα ενώ οι λάτρεις της Χίου από το εξωτερικό, που έρχονταν στο νησί Μάιο και Ιούνιο, προγραμματίζουν τις διακοπές τους τον Σεπτέμβρη.

Η Αντιγόνη Μαϊστράλη επεσήμανε ότι η Χίος έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα τη δεδομένη συγκυρία, μιας και δεν έχει  μαζικό τουρισμό και έχει ένα αρκετά οργανωμένο νοσοκομείο ωστόσο τροχοπέδη στην όποια τουριστική κίνηση είναι η κακή και ακριβή σύνδεση του νησιού με τα αστικά κέντρα.

Ιδίως η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι ανεπαρκής, πολύωρη και ιδιαιτέρα ακριβή επεσήμανε η κ. Μαϊστράλη, τονίζοντας ότι ο  φορέας έχει καταθέσει και ζητά την επιδότηση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών μεταφορών,  ώστε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που σηκώνουν εκτός των άλλων και το βάρος του μεταναστευτικού να στηριχθούν.

Περισσότερα Νέα

Δήμαρχος Τσεσμέ: «Στόχος μας να καταστρέψουμε την μονοπωλιακή θέση της Χίου στο εμπόριο μαστίχας»

Επιμένουν στην προπαγάνδα της δήθεν παραγωγής μαστίχας οι Τούρκοι. Ο Δήμαρχος του Τσεσμέ, Εκρέμ Οράν, ανέφερε...

«Πράσινο» φως να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για την Αγία Σοφία «καλωσορίζει» ο Ρετζέπ...

Σ.Γαρρής – Α.Κουτσουράκη: Υψηλές πτήσεις με 17.925 μόρια και όνειρα για Ιατρική (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η σημερινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...