Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019
23.3 C
Chios
  • Αρχική
  • Κοινωνία

Social

«Ευρωπαϊκές ημέρες θάλασσας» με δράσεις για όλους στη Χίο

Την  Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας  2019 εορτάζει και φέτος το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα οι δομές της Χίου με ένα πρόγραμμα δράσεων που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των δεσμών ανάμεσα στην τοπική και ακαδημαϊκή κοινότητα του νησιού.

Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η Κοσμήτορας  της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου πλαισιωμένη   από τους  Θεόδωρο ΣταυρινούδηΑναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων,  Άννα-Μαρία Κοτρίκλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνος Πλακωτάρης, Επιχειρηματίας Kiss the Earth, Αργυρώ Κουτσουράδη, Επιχειρηματίας Myrovolos Organic,  Νικόλαος ΓανιάρηςΣυντονιστής της Φοιτητικής Ομάδας Ιστιοπλοϊας, Ιωάννη Κατσούνη, Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και τη  Γώτα Μαρκέλλα μέλος της Φοιτητικής Ομάδας Ιστιοπλοϊας και της  Φοιτητικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Aegean Greener παρουσίασε το πρόγραμμα και κάλεσε τους Χιώτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 13 Μαΐου με προβολή ταινίας (“The Founder” στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου)και συνεχίζονται την Τρίτη, 14 Μαΐου στις 8.00 μ.μ. με Sea Food Festival στην Ιχθυόσκαλα.

Την Τετάρτη από τις 9.00 το πρωί έως τις 10.00 μ.μ. οι δράσεις μεταφέρονται στο Μουσείο Μαστίχας με το «Blue Hackathon» που θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης, 16/5 στο Αμφιθέατρο Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου.
Στον ίδιο χώρο στις 6.00 μ.μ. θα γίνει «Παρουσίαση ιδεών» και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με Light Concert στον Κήπο του Μιχαλείου κτιρίου (9.30 μ.μ.).

Την Παρασκευή από τις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν οι Καθομολογήσεις και Απονομή Πτυχίων και Διπλωμάτων στο χώρο του Αμφιθεάτρου και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 20 Χρόνια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

Το Σάββατο στο Αμφιθέατρο 9.00-12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το «Maritime Accounting- Workshop» και 1.00 μ.μ.-3.00 μ.μ. «Training needs assessment- Workshop» στο Κτίριο Κοραή και το βράδυ στις 8.00 μ.μ. φοιτητική μουσική εκδήλωση στις Φοιτητικές Κατοικίες Χίου.
Ημέρα εθελοντισμού την Κυριακή, από τις 9.00 μέχρι 12.00 το μεσημέρι «Διαχείριση Φυσικής Καταστροφής σε παράκτια περιοχή» και συγκεκριμένα στην Αγία Φωτιά και το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. «Regulatory Seminar» στο Κτίριο Κοραή.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Δευτέρα 20 Μαΐου με κωπηλασία στο λιμάνι της Χίου σε συνεργασία με τους Ναυτοπροσκόπους.

Περισσότερα Νέα

Εορτάστηκε η Χιοπολίτιδα Αγία Μαρκέλλα στη Βολισσό

Με μειωμένη προσέλευση των προσκυνητών, τουλάχιστον το πρωί της Δευτέρας, πανηγύρισε το Ιερό Προσκύνημα Αγίας...

Εόρτασε ο Προφήτης Ηλίας στον Βροντάδο

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών γιόρτασε ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στον Βροντάδο. Μετά την πανηγυρική...

Ταλαιπωρία για επισκέπτες της Χίου: Κράτησαν στη Θεσσαλονίκη τις αποσκευές τους

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της πτήσης Θεσσαλονίκη - Χίος το βράδυ της Παρασκευής με την...