Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

«Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για το masterplan, προέχει ο σωστός σχεδιασμός» (vid)

Στη τελική ευθεία και η λειτουργία της Σχολής Σωστικών στις Οινούσσες

«Η ανάπτυξη της Πόλης της Χίου συνδέεται άρρηκτα με το λιμάνι» είπε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ. Κουτουλάκης, επισημαίνοντας ότι βασικό ζητούμενο είναι να υπάρξει ο κατάλληλος στρατηγικός σχεδιασμός μέσα από την ολοκλήρωση του Masterplan.

«Η τοπική κοινωνία και οι φορείς πρέπει να αποφασίσουν τις χρήσεις σε συνάρτηση και με τις υπόλοιπες λιμενικές υποδομές που υπάρχουν, όπως το λιμάνι των Μεστών» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας.

Όσον αφορά την χρηματοδότηση, ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχουν πόροι για την χρηματοδότηση τέτοιων έργων, με δεδομένο ότι έχει  εξασφαλιστεί ειδικό κονδύλι 175εκ€ για την αναβάθμιση νησιωτικών λιμένων σε συνάρτηση με το πρόγραμμα “Νέαρχος” ύψους 500εκ.€ για τα επόμενα 4 χρόνια.

Σχετικά με τη ναυτική εκπαίδευση ο κ. Κουτουλάκης επεσήμανε ότι «οι Οινούσσες και η Χίος είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό δίπολο στη ναυτική εκπαίδευση» επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου, τονίζοντας ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για τη λειτουργία της σχολής σωστικών μέσων στις Οινούσσες. Στην παρούσα φάση προχωρά η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού που θα γίνει από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανέφερε, εκτιμώντας ότι άμεσα θα λειτουργήσει η σχολή.

Περισσότερα Νέα

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

1 νέο κρούσμα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα εργαστηριακά...

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...