Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

«Ερωτηματικά για την απόφαση του ΚΑΣ, ένα χρόνο μετά τα θλιβερά γεγονότα με τα ΜΑΤ» (vid)

Την αιτιολογία και το σκεπτικό της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου  που επιτρέπει τη δημιουργία δομής στο Θόλος αναμένουν τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κατοίκων προκειμένου να εξετάσουν τα περιθώρια και τον  τρόπο αντίδρασής  τους.

«Το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού έχει κηρύξει την περιοχή ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και τώρα επιτρέπει τη δημιουργία δομής 3000 ατόμων σύμφωνα με το αίτημα το Υπουργείου Μετανάστευσης» αναφέρει  το  μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κ. Τριαντάφυλλος σε δήλωση του, τονίζοντας ότι τέτοιες αποφάσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα.

«Προκαλεί ερωτηματικά η συγκεκριμένη απόφαση όταν όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που εγείρονται από τις αρχαιολογικές διατάξεις όσον αφορά έργα ιδιωτών» λέει ο κ. Τριαντάφυλλος.

Μάλιστα το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται ένα χρόνο μετά τα θλιβερά γεγονότα του περσινού Φεβρουαρίου δημιουργεί ακόμα πιο άσχημες εντυπώσεις. «Τα γεγονότα του περσινού Φεβρουαρίου κατέδειξαν ότι όταν είναι η ώρα του αγώνα για τον τόπο μας πρέπει να στεκόμαστε μπροστά  δίνοντας τον αγώνα μας, ο οποίος και δικαιώθηκε» κατέληξε ο κ. Τριαντάφυλλος.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...