Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
28 C
Chios

Social

«Έργο τριετίας σε ένα χρόνο, παρά την έλλειψη συνεργασίας»

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του πραγματοποίησε σε μια μαραθώνια συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

«Ο απολογισμός είναι τόσο πλούσιος που θα μπορούσε να είναι απολογισμός 3ετίας» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Π.Καλογεράκη, τον Γενικό Γραμματέα, τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των Νομικών Προσώπων.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι τον πρώτο χρόνο δόθηκε έμφαση στην αποπεράτωση έργων,  στο νοικοκύρεμα των οικονομικών  και στην καθημερινότητα των δημοτών. «Κερδίσαμε το στοίχημα με ανοιχτές πόρτες» δήλωσε επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή προχωρά στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη του νησιού.

Ερωτώμενος για τις προτεραιότητες της διοίκησής  του παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κενά και απάντησε ότι η ολοκλήρωση των υποδομών όπως το αεροδρόμιο, το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» και οι λιμενικές υποδομές είναι  κομβικής σημασίας για τη δημοτική αρχή .

«Η ΈΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΕΡΓΟ»

 Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών για την ολοκλήρωση της τετραετίας ανέφερε ότι από την πλευρά του κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύμπραξη με παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι η έλλειψη συνεργασίας δεν εμπόδισε τη δημοτική αρχή να κάνει πράγματα. «Δεν θα μείνουμε και δεν στερούμαστε από δυνάμεις για τη συνέχεια» είπε χαρακτηριστικά. ,

«ΔΩΣΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ»

Ο Δήμαρχος απάντησε και στην κριτική για τις προσλήψεις στο Δήμο  αναφέροντας ότι αυτές    έγιναν σύννομα και με αφορμή τις διατάξεις για την πανδημία του κορονοϊού.  «Δώσαμε δουλειά για λίγους μήνες σε ανθρώπους του μόχθου  και του μεροκάματου» ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για συμβάσεις μερικών μηνών.

“ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ”

Σχετικά με τις εξαγγελίες που είχε κάνει προεκλογικά, γύρω από τη δημιουργία γραφείο επιχειρηματικότητας, νέων και ναυτιλίας, ο Δήμαρχος απάντησε ότι οι εξαγγελίες αυτές θα υλοποιηθούν σε βάθος τετραετίας ενώ για την ανασύσταση του ΔΗΠΕΘΕ αναφέρθηκε στην εισαγγελική παρέμβαση που έχει γίνει καθώς και για τους ορκωτούς λογιστές, διαδικασίες για τις οποίες αναμένονται τα πορίσματα.

Περισσότερα Νέα

«Χρέος μας να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό» (vid)

«Παραμένουμε πιστοί στις προεκλογικές εξαγγελίες μας για να επανέλθει το νησί στην κανονικότητα»  ανέφερε ο...

«Έργο τριετίας σε ένα χρόνο, παρά την έλλειψη συνεργασίας»

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του πραγματοποίησε...

«Χρονιά ολοκλήρωσης έργων και τακτοποίησης» για τους αντιδημάρχους

Για το έργο το οποίο επιτελέστηκε στον τομέα ευθύνης τους κατά τον πρώτο χρόνο της...