Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

«Επιτυχία η προκήρυξη της απεργίας της ΑΔΕΔΥ κάτω από αυτές τις συνθήκες» (vid)

Απεργία πανελλαδικά την Πέμπτη και συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου

Ρολά κατεβάζει ο δημόσιος τομέας την Πέμπτη στα πλαίσια της Πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, με βασικό αίτημα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων τόσο των δημοσίων όσο και των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μ. Σκούφαλος, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, χαρακτήρισε την απεργία «σαν κραυγή αγωνίας» των εργαζομένων,  δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από τις αντεργατικές και εκφοβιστικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο κ. Σκούφαλος ανέφερε ότι  κάτω από αυτές τις συνθήκες  «επιτυχία» είναι η προκήρυξη της απεργίας και όχι ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτή.   «Αυτή η κυβέρνηση επιλέγει να επενδύσει στο φόβο, να ρίξει την ευθύνη στους πολίτες  υποβαθμίζοντας το σύστημα υγείας» είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Π.Νικήτας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το εργατικό κίνημα απέδειξε και στην περίπτωση της 17Νοεβρίου ότι δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα.

 Στα μηνύματα της απεργίας αναφέρθηκε τέλος και ο Κώστας Καρατζάς, τονίζοντας ότι από τη μια πρέπει να σταλεί μήνυμα συμπαράστασης στους υγειονομικούς και αφετέρου στην κυβέρνηση για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Να σημειωθεί ότι συμβολικά η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη στην είσοδο του Νοσοκομείου, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Περισσότερα Νέα

«Κακογραμμένη έκθεση ιδεών το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη θαλάσσια πολιτική»

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής Ανδρέας Μιχαηλίδης,...

Στήριξη στις τοπικές κοινότητες

Του Γιώργου Αμέντα: Η κοινότητα ως κύτταρο της τοπικής πολιτικής πραγματικότητας έχει συμβάλει τα μέγιστα στην...

«Ο Στ.Κάρμαντζης έχει ιστορικό χρέος να μην καταδικάσει τη Χίο σε μονιμοποίηση του μεταναστευτικού» (vid)

Για μεταστροφή της στάσης του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, υπέρ της νέας δομής στη Χίο...