Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
6.1 C
Chios

Social

«Επιπλέον προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών και αναβάθμιση των κέντρων υγείας» (vid)

Τα θέματα της υγειονομικής θωράκισης του νησιού και οι ανάγκες του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Νησιών και Πειραιά Χρήστου Ροϊλού.

Ο κ. Ροϊλός αφού ευχαρίστησε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Χίου καθώς και όλους τους εργαζόμενους αναφέρθηκε στην πολύ καλή διαχείριση την περίοδο του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι και το Σκυλίτσειο ενισχύθηκε σημαντικά τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, τονίζοντας ότι είναι έτοιμο και για την καλοκαιρινή περίοδο.

Μάλιστα αναφέρθηκε στον τρόπο διαχείρισης των δειγμάτων για covid-19  επισημαίνοντας ότι υπάρχει σύμβαση με εταιρεία που θα τα μεταφέρει άμεσα και ασφαλώς στην Αθήνα προκειμένου να υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα ενώ επίκειται και η προμήθεια μηχανήματος για γρήγορα τεστ, με τη συνδρομή του Δήμου.

Αναφορικά με την ενίσχυση σε προσωπικό, ο  κ. Ροϊλός τόνισε ότι το προσωπικό των 30 ατόμων που προσλήφθηκε λόγω των αναγκών της πανδημίας θα παραμείνει, όπως είναι και η δέσμευση του πρωθυπουργού. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι τα κέντρα υγείας σε Χίο και Πυργί θα ενισχυθούν τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό και δεν υπάρχει συζήτηση για το κλείσιμό τους. «Θα προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό για να θωρακιστεί τόσο το Νοσοκομείο όσο και τα κέντρα υγείας» είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Νέα

Αυτοί είναι οι ΚΑΔ των καταστημάτων που ανοίγουν από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, αλλά και κλάδων παροχής υπηρεσιών, από τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε επισήμως ο υπουργός Ανάπτυξης...

Αγορά εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με δικαιούχο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το έργο της Προμήθειας εξοπλισμού...

Παράταση για μια εβδομάδα στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Ανοίγουν ξανά οι εκκλησίες

Την παράταση της απαγόρευσης βραδινής κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του κοροναϊού,...