Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
24 C
Chios

Social

«Επανεκκίνηση» χάρη τραπεζικών συμφερόντων και χωρίς καμιά υγειονομική θωράκιση (Ηχητικό)

Την κάθετη αντίδραση τους και την δυσφορία τους για το γεγονός της «επανεκκίνησης» της δικαιοσύνης από διαδικασίες που σχετίζονται  με πλειστηριασμούς και τραπεζικά δάνεια εκφράζουν και οι δικηγόροι και της Χίου.

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα, που συμμετείχε στη συνεδρίαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων που έγινε με τηλεδιάσκεψη στις 21 Απριλίου, επεσήμανε ότι η επανεκκίνηση των δικαστηρίων έγινε χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση του δικηγορικού κόσμου και χωρίς να έχουν διευθετηθεί μια σειρά από πρακτικά θέματα που σχετίζονται τόσο με τα υγειονομικά μέτρα όσο και με διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν λόγω της αναστολής λειτουργίας. «Για παράδειγμα μια σειρά από υποθέσεις αναβλήθηκαν και τώρα υπάρχει ένα κόστος για την επανεξέταση τους, αυτό πώς θα καλυφθεί» διερωτάται η κ. Ζαννάρα, με το ερώτημα να τίθεται και στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.

Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα οι δικηγόροι τάσσονται υπέρ της ασφαλούς επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, με βάση τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υγειονομικών αρχών και την τήρηση συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων γενικής και ατομικής προστασίας.

«Θα πρέπει να γίνει συνεννόηση και με τον Πρόεδρο Πρωτοδικών ώστε να ληφθούν επιπλέον μέτρα προστασίας στις δικαστικές αίθουσες» αναφέρει η κ. Ζαννάρα, επισημαίνοντας ότι πριν την αναστολή ο Δικηγορικός Σύλλογος είχε απολυμάνει τα κτήρια των δικαστικών αιθουσών και είχε τοποθετήσει συσκευές με αντισηπτικό.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων ζήτησε την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, πέραν της 30.4.2020, με δεδομένη την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων που δεν επέτρεψε στους πολίτες να υπαχθούν σε ένδικη προστασία.

Περισσότερα Νέα

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους πληγέντες της Καρδίτσας από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Χίου

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Χίου σεβόμενοι τις...

Τριήμερο ψηφιακής γνωριμίας με τους αρχαιολογικούς χώρους της Χίου

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν θεσμό, στον οποίο η Ελλάδα συμμετέχει από το 1996,...

«2 μέτρα από τον Μισισιπή στην Αλάσκα και άλλες ιστορίες εγκλεισμού» από την ΠΕΚΕΒ

Η θεατρική ομάδα της ΠΕΚΕΒ παρουσιάζει την παράσταση «2 μέτρα από τον Μισισιπή στην Αλάσκα...