Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
15 C
Chios

«Ένεση» 5εκ. ευρώ για τις δομές υγείας από την Περιφέρεια (Ηχητικό)

Το Υπουργείο Υγείας χρηματοδοτεί ουσιαστικά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, μέσα από την υπογραφή προγράμματος ύψους 5.300.000€ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Π.Βρουλής, που υπέγραψε τη χρηματοδότηση, ανέφερε μιλώντας στην Πατρίδα ότι πρόκειται για χρήματα που θα διατεθούν ώστε να γίνουν προσλήψεις για τις δομές υγείας αλλά και για να αγοραστεί εξοπλισμός που θα διευκολύνει  και στη διαχείριση του μεταναστευτικού από τα νοσοκομεία και τις δομές υγείας των Νησιών.

“Για παράδειγμα το ασθενοφόρο που χρειαζόμαστε για το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ θα μπορέσει να αγοραστεί και να στελεχωθεί από το εν λόγω πρόγραμμα” ανέφερε ο κ. Βρουλής.

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στο φιλόδοξο σχέδιο για την αναβάθμιση των 13 κέντρων υγείας στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μακρόπνοο σχέδιο που η περιφερειακή αρχή φιλοδοξεί να χρηματοδοτηθεί από το επόμενο ΕΣΠΑ με στόχο να αναβαθμιστούν τα περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας ώστε να παρέχεται πραγματικά πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Περισσότερα Νέα

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Παπακωνσταντίνου

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Χιώτισσα γλύπτρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου. Το έργο της Μαίρης Παπακωνσταντίνου έχει...

«Εξ’ αποστάσεως» εξυπηρέτηση….με καλάθι στο Δήμο Χίου

Έναν διαφορετικό τρόπο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες, χωρίς να εισέρχονται στο κτήριο του ΚΕΠ,...

«Να αυξηθεί περαιτέρω ο προϋπολογισμός για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» (vid)

Την περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τις μικρές και...