Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
14 C
Chios

«Είχαμε παραδώσει cd με την προμελέτη και αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να γίνουν για τον Έφηβο» (vid)

Για έλλειψη πολιτικής βούλησης για τον Έφηβο κατηγορεί τη δημοτική αρχή Κάρμαντζη ο συνδυασμός της Πρωτοβουλίας

Το έργο του γηπέδου του Εφήβου πυροδοτεί τη σύγκρουση ανάμεσα στη νυν και την προηγούμενη δημοτική αρχή με ανακοινώσεις και δηλώσεις εκατέρωθεν ενώ το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου το σώμα αποφάσισε να γίνει κάθε δυνατή ενέργεια για την υλοποίηση του.

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση του Δημάρχου Σ.Κάρμαντζη ο οποίος κατηγορεί για ψέματα τον Μανώλη Βουρνού, σήμερα ο πρώην Δήμαρχος μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Π.Καμπούρη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου αναφερόμενοι αναλυτικά στο τι έχει γίνει με τα έργα ύψους 2.9 εκατομμυρίων τα οποία είχαν εξασφαλισεί  χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανάμεσα σε αυτά και το  1εκ. ευρώ για το γήπεδο του Εφήβου.

Σύμφωνα με το Μανώλη Βουρνού είχε καταβληθεί μια τεράστια προσπάθεια για να εξασφαλιστούν οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις και το έργο είχε φτάσει στο στάδιο της προμελέτης, η οποία είχε εκπονηθεί από ιδιώτη μελετητή. Μάλιστα τον Σεπτέμβριο, πριν την αποχώρηση της,  η δημοτική αρχή Βουρνού είχε παραδώσει στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου ένα cd το οποίο είχε όλα τα σχετικά έγγραφα και σχέδια καθώς και έγγραφο που αριθμημένα ανέφερε τα βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθούσουν μέχρι την υλοποίηση του έργου.

«Το ζητούμενο είναι γιατί 11 μήνες τώρα δεν έχει γίνει το παραμικρό» διερωτάται ο Μ. Βουρνούς κατηγορώντας την δημοτική αρχή Κάρμαντζη για έλλειψη πολιτικής βούλησης στην υλοποίηση της ανάπλασης του Εφήβου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Π. Καμπούρη ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό του έργου, κάνοντας λόγο για αντίφαση στις κινήσεις του νυν προέδρου Γ. Μανάρα ο οποίος σε ένα διοικητικό συμβούλιο εμφανίζεται να  αναγνωρίζει ότι υπάρχει μελέτη κοστολογώντας μάλιστα και το έργο ενώ σε επόμενο συμβούλιο ζητά να επιστραφεί το γήπεδο στο σωματείο του Εφήβου.

Σε κάθε περίπτωση αυτοί που τόνισαν τα μέλη του συνδυασμού της “Πρωτοβουλίας” είναι ότι πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο, με τους ίδιους να δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση τους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Μ. Βουρνούς απάντησε στην ανακοίνωση του Δημάρχου, επισημαίνοντας ότι δέχεται κάθε κριτική και σχόλιο για τα πεπραγμένα της δημοτικής θητείας του όμως δεν δέχεται να τον αποκαλεί «ψεύτη» ο Δήμαρχος. «Αν ο Δήμαρχος θεωρεί ότι λέω ψέματα πρέπει να το αποδείξει με στοιχεία αλλιώς γίνεται κοινός συκοφάντης» κατέληξε ο Μ.Βουρνούς καλώντας τον Σ.Κάρμαντζη να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (24/11): 2 νέα κρούσματα στη Χίο, 2.135 πανελλαδικά, 562 διασωληνωμένοι, 101 θάνατοι

Σήμερα Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.135 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων...

Aegean: Καθαρές ζημιές 187,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 2020

Ζημίες έναντι κερδών και μείωση κύκλου εργασιών κατέγραψε στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης η Aegean,...

Ζητά αποστρατικοποίηση της Χίου η Τουρκία

Συνεχίζεται η κλιμάκωση στο Αιγαίο καθώς η Τουρκία, με τρεις Navtex που εκδόθηκαν από την Υδρογραφική Υπηρεσία της...