Κυριακή, 15 Σεπτέμβριος 2019
22 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτική

Social

ΒΙΝΤΕΟ: «Εγκλωβισμένοι ασθενείς στο Σκυλίτσειο στρέφονται στα ιδιωτικά ασθενοφόρα»

Η έλλειψη πληρωμάτων στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχει σαν αποτέλεσμα ασθενείς που έχουν πάρει εξιτήριο αλλά πρέπει να μεταφερθούν με ασθενοφόρο σπίτι τους να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

Το γεγονός κατήγγειλε ο Γ.Αμπαζής, η μητέρα του οποίου μετά από νοσηλεία ημερών πήρε σήμερα εξιτήριο χωρίς όμως να μπορεί να φύγει και με τον ίδιο να καταγγέλλει ότι 4 ακόμη ασθενείς  βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Μάλιστα πολλοί αναγκάζονται να πληρώσουν ιδιωτικά ασθενοφόρα που δραστηριοποιούνται στο νησί και που όπως λέει ο ίδιος για να μεταφέρουν ασθενή από το Νοσοκομείο στην πόλη παίρνουν μέχρι και 80€ ενώ για το χωριά η ταρίφα μπορεί να ξεπεράσει και τα 170€.
«Θα πρέπει οι τοπικοί βουλευτές αλλά και οι τοπικοί άρχοντες να πάρουν θέση και να καταλάβουν ότι δεν μπορεί ένα νησί να εξυπηρετείται από 1 ασθενοφόρο ανά βάρδια» είπε  ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας.
Να σημειωθεί πάντως ότι μετά τις καταγγελίες αυτές ανακλήθηκαν οι άδειες του προσωπικού του ΕΚΑΒ ώστε αύριο να βγουν δυο πρωινές βάρδιες.

Περισσότερα Νέα

Αγιασμός στην «Στέγη της Μαρίας»

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά ο αγιασμός επ’ ευκαιρία της νέας σχολικής...

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού στα Καρδάμυλα

Σύσσωμη η κοινωνία των Καρδαμύλων αλλά και από γειτονικά χωριά κατέκλυσαν τον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού...

Τιμή σε Στ.Κριμιζή και Κ.Συνολάκη από το Ίδρυμα Τσάκος

Με μια εμπεριστατωμένη ομιλία προς τους σπουδαστές του ιδιωτικού ναυτικού λυκείου της εταιρείας Τσάκος «Teens»...