Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
19 C
Chios

Social

ΒΙΝΤΕΟ: «Εγκλωβισμένοι ασθενείς στο Σκυλίτσειο στρέφονται στα ιδιωτικά ασθενοφόρα»

Η έλλειψη πληρωμάτων στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχει σαν αποτέλεσμα ασθενείς που έχουν πάρει εξιτήριο αλλά πρέπει να μεταφερθούν με ασθενοφόρο σπίτι τους να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

Το γεγονός κατήγγειλε ο Γ.Αμπαζής, η μητέρα του οποίου μετά από νοσηλεία ημερών πήρε σήμερα εξιτήριο χωρίς όμως να μπορεί να φύγει και με τον ίδιο να καταγγέλλει ότι 4 ακόμη ασθενείς  βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Μάλιστα πολλοί αναγκάζονται να πληρώσουν ιδιωτικά ασθενοφόρα που δραστηριοποιούνται στο νησί και που όπως λέει ο ίδιος για να μεταφέρουν ασθενή από το Νοσοκομείο στην πόλη παίρνουν μέχρι και 80€ ενώ για το χωριά η ταρίφα μπορεί να ξεπεράσει και τα 170€.
«Θα πρέπει οι τοπικοί βουλευτές αλλά και οι τοπικοί άρχοντες να πάρουν θέση και να καταλάβουν ότι δεν μπορεί ένα νησί να εξυπηρετείται από 1 ασθενοφόρο ανά βάρδια» είπε  ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας.
Να σημειωθεί πάντως ότι μετά τις καταγγελίες αυτές ανακλήθηκαν οι άδειες του προσωπικού του ΕΚΑΒ ώστε αύριο να βγουν δυο πρωινές βάρδιες.

Περισσότερα Νέα

Η συνέχιση της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων στα ΚΥΤ παρέμεινε στα λόγια (vid)

Ακόμα περιμένουν στην Περιφέρεια το Υπουργείο Μετανάστευσης και τον Υπουργό Ν. Μηταράκη να προχωρήσει στην...

Αντιδράσεις από τις τουρκικές εταιρείες για το παρατεταμένο κλείσιμο της γραμμής Χίου – Τσεσμέ (vid)

Να παραμείνουν κλειστά τα σύνορα με την Τουρκία και για τις εμπορεύματα επιμένει ο Αντιπεριφερειάρχης...

Γενική Συνέλευση και Εκλογές στο Κοι.Σ.Π.Ε.

Σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του Συνεταιρισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη...