Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
12 C
Chios

Social

«Ικανοποιητικό το ύψος βροχοπτώσεων το τελευταίο 45νθημερο» (vid)

Με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων 45 ημερών Χίος έχει υπερκαλύψει τις ανάγκες της σε νερό επισημαίνει ο κ. Σίμος Καραολάνης σχολιάζοντας τα βροχομετρικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Δ/νση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο μέσος όρος στο ύψος της βροχής από τους 11 βροχομετρικούς σταθμούς που υπάρχουν είναι τα 49 εκ., με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να καταγράφεται στα Καρδάμυλα 72εκ. και το μικρότερο στη Βολισσό και τα Μεστά με  34εκ και 36εκ. αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί, με βάσει τα στοιχεία του κ. Καραολάνη, ότι οι ανάγκες της Χίου σε νερό φτάνουν ετήσια τα 110.000.000 κυβικά μέτρα νερού και συνολικά το νερό που έχει πέσει στο νησί ξεπερνά τα 443.000.0000 κυβικά μέτρα νερού. «Υπό άλλες συνθήκες και εφόσον είχαν γίνει  τα κατάλληλα έργα  δεν θα μιλούσαμε για έλλειψη νερού» ανέφερε ο κ. Καραολάνης, επισημαίνοντας ότι το ύψος της βροχής ιδίως στην Αμανή θα ανέβει περαιτέρω με το λιώσιμο των χιονιών.

 Τέλος ο ίδιος ευχαρίστησε τους παρατηρητές των 11 βροχομετρικών σταθμών που εθελοντικά εργάζονται για τις συγκεκριμένες καταγραφές.

Περισσότερα Νέα

Οι Κοινότητες της Χίου ζητούν στήριξη και ενίσχυση του αυτόνομου ρόλου τους

Ψήφισμα προς την Περιφέρεια κατέθεσε το Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου, που περιλαμβάνει 49 τοπικές κοινότητες, με...

«Μηταράκης: Πρώτα υπογράφει δεκαετή μνημόνια και κατόπιν ρητορεύει για τις ολέθριες συνέπειες!»

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Χθες , ρητορεύοντας από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία...

Το Αρχοντικό Αντουάνικο στον Κάμπο της Χίου (vid)

Ο Κάμπος της Χίου είναι η εύφορη περιοχή στα νότια της πόλης η οποία διαιρείται...