Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
23.3 C
Chios

Social

«Δίπλα στην ΕΜΧ η Περιφέρεια στην προσπάθεια θωράκισης της μαστίχας» (vid)

Ενέργειες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ρητίνη του Τσεσμέ

Στο πλευρό της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών στην προσπάθεια περαιτέρω θωράκισης της μαστίχας Χίου στέκεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Π.Κουφέλο να έχει την Παρασκευή συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΜΧ Γ.Τούμπο .

Όπως είπε ο κ. Κουφέλος η Ένωση κάνει υποδειγματική δουλειά όσον αφορά την προστασία και την κατοχύρωση του μοναδικού προϊόντος της Χίου ωστόσο θα πρέπει πάντα όλοι να είναι σε επιφυλακή. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε με όλα τα νομικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας σε περίπτωση που οι γείτονες καταθέσουν πρόταση για ενδεχόμενη πιστοποίηση της ρητίνης που παράγουν» είπε χαρακτηριστικά.

  Μάλιστα η Περιφέρεια στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη ενημερώσει τον αρμόδιο οργανισμό πιστοποίησης ΕΛΓΟ ‘Δήμητρα’ για να ενημερωθεί και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σημάτων, για το ενδεχόμενο που η Τουρκία επιχειρήσει να καταθέσει αίτημα  πιστοποίησης.

Περισσότερα Νέα

Ε.Κώσταλου: Με 17.600 μόρια καθ’οδόν για Ψυχολογία (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η χθεσινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...

Συντονιστική για Ν.Μηταράκη: «Ήρθε στη Χίο για να διχάσει, παραμένει ανεπιθύμητος»

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου: Ανερυθρίαστα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ...

Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα και τραυματισμός του δικυκλιστή στην Καλλιμασιά

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα την Πέμπτη...