Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
6 C
Chios

Social

«Δεν θέλουμε το υπερπλεόνασμα του Δήμου να σπαταλάται χωρίς λόγο» (vid)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν οι αντιπολιτεύσεις και κοινή πρόταση για τον προϋπολογισμό.

Κοινή πρόταση κατέθεσαν και υπερψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής οι αντιπολιτεύσεις του Δήμου Χίου για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών του 2021, με το σώμα να απορρίπτει την πρόταση της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη.

“Συμμαχία Αξιών”, “Πρωτοβουλία για τη Χίο, “Χίος Μπροστά”, “Δίκτυο Πολιτών” και “Χιακή Συμπολιτεία” υπερψήφισαν μια πρόταση, η οποία προβλέπει γενναίες μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενώ “ανοίγει” την ομπρέλα των ευπαθών ομάδων απαλλάσσοντας από τα τέλη εκτός από τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους αλλά και τις μονογεονεϊκές οικογένειες.

Ο επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας για τη Χίο” και πρώην Δήμαρχος Μ.Βουρνούς εξήγησε τους λόγους και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν πλέον και βάσει των οποίων οι συγκεκριμένες μειώσεις μπορούν να καταστούν δυνατές, κάτι όπως είπε που δεν ίσχυε επί της δικής του θητείας στο Δήμο παρά μόνο τον τελευταίο χρόνο. “Δεν προχωρήσαμε σε μειώσεις την τελευταία χρονιά για να μην θεωρηθεί ότι αυτό γίνεται για προεκλογικούς λόγους” εξήγησε.

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις που επιτρέπουν τις μειώσεις είναι οι αύξηση των τετραγωνικών και στο Δήμο Χίου, που υπολογίζεται ότι θα φέρει σημαντικά έσοδα στα ταμεία του Δήμου και από την άλλη θα “βαρύνει” κατά πολύ τις τσέπες των δημοτών. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο την παρούσα στιγμή δεν υπάρχει ούτε μια επένδυση  στα σχέδια της δημοτικής αρχής που να έχει ανάγκη χρηματοδότησης από τα ανταποδοτικά τέλη.

 “Καταθέσαμε μια πρόταση σε μια προσπάθεια να σταματήσει η σπατάλη του δημοτικού χρήματος” είπε,  αναφέροντας χαρακτηριστικά ο κ.Βουρνούς ότι στην πρόταση των αντιπολιτεύσεων μειώθηκε η χρηματοδότηση της ΔΙΑΝΟΧ και περικόπηκε η δαπάνη για την επέκταση του δημοτικού φωτισμού που ξεπερνούσε τις 100.000€, χρήματα που θα δίνονταν για ρουσφετολογικούς λόγους.

“Καλούμε τη δημοτική αρχή να αφήσει τη διαχείριση των ανταποδοτικών και του προϋπολογισμού της υπηρεσίας με τρόπο που θυμίζει παλαιότερες δεκαετίες” κατέληξε ο κ. Βουρνούς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αντιπολιτεύσεις να καταθέσουν κοινή πρόταση και για τον προϋπολογισμό.

Περισσότερα Νέα

Επανήλθε το ρεύμα, συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στη βόρεια Χίο (vid)

Επανήλθε το ρεύμα στη Βόρεια Χίο όπως και στις Οινούσσες που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα...

Διακοπή και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήματα της βόρειας Χίου λόγω χιονόπτωσης

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας λόγω...

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και χωρίς ρεύμα στη βόρεια Χίο

Η έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο...