Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
17 C
Chios

Social

“Συνεδριάζουμε για να υπερασπιστούμε τις αποφάσεις του Δ.Σ μας”

Το πλαίσιο της συζήτησης του έκτακτου  Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε ο Πρόεδρος Δ.Σ Π.Καλογεράκης, τονίζοντας και διευκρινίζοντας ότι η συνεδρίαση θα εστιάσει τους τρόπους δράσεις και όχι γενικά για το μεταναστευτικό.

Την αρχική εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος  Σ.Κάρμαντζης επισημαίνοντας ότι ο λόγος της συνεδρίασης, με δεδομένο ότι οι θέσεις όλων είναι καταγεγραμμένες, είναι να αποφασίσουμε πως θα υπερασπιστούμε τις αποφάσεις του Δ.Σ. “Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι” τόνισε ο κ.Κάρμαντζης, μιλώντας για παραπληροφόρηση και εντυπωσιασμούς από ορισμένους, χωρίς να υπάρχει σύμβαση όλων αυτών.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη να κλείσει η ΒΙΑΛ, επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά ότι το μεγαλύτερο βάρος του προβλήματος σηκώνουν οι κάτοικοι του Χαλκειούς ενώ την ίδια ώρα όλο το νησί είναι ξεσηκώμενο βιώνοντας την ανασφάλεια.

“Η έγνοια και η αγωνία όλων μας είναι το τι θα γίνει” ανέφερε διευκρινίζοντας ότι στη δημοτική αρχή δεν φορά κανείς κομματικό καπέλο και επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για ολιγωρία ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην κεντρική εξουσία.

Τέλος ο Δήμαρχος Χίου ανέφερε ότι δεν εκλέχτηκε για να δώσει λύση σε ένα εθνικό πρόβλημα αλλά  έμφαση στα τοπικά ζητήματα.  Επιπλέον προεκλογικά είχε πει ότι θα γίνει προσπάθεια για  να κλείσει σταδιακά

“Η σημερινή συζήτηση γίνεται υπό ο πρίσμα να δει το Δ.Σ ενόψει της επιχειρούμενη κατάστασης το πώς το  σώμα θα στηρίξει την απόφαση για μια δομή 500 ατόμων και να είστε σίγουροι ότι όπου χρειαστεί ο Δήμαρχος θα είναι εκεί με τη φυσική του παρουσία” κατέληξε.

Περισσότερα Νέα

Σε εξέλιξη εργασίες οδοποιίας στο κέντρο της πόλης (Ηχητικό)

Σε εξέλιξη είναι εργασίες οδοποιίας στο κέντρο της Πόλης της Χίου με τα συνεργεία να...

Καταβάλλονται αύριο οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης   επισπεύδει την πληρωμή των αποζημιώσεων από τον...

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για το επίδομα των 800€

Από την Τετάρτη 1η Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που είτε...