Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
13 C
Chios

Social

«Ας σταματήσει το κρυφτούλι από τα στελέχη της Ν.Δ για τη χωροθέτηση της δομής» (vid)

Σύσκεψη ενημέρωσης και συσπείρωσης των γαλάζιων στελεχών στο νησί γύρω από τα θέματα του μεταναστευτικού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με τηλεδιάσκεψη. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Δ  Γ. Στεργίου μαζί με τον Υπουργό Μετανάστευσης Ν.Μηταράκη και συμμετείχαν σε αυτή αιρετοί, αυτοδιοικητικοί και στελέχη του κόμματος, ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Χίου και οι Αντιπεριφερειάρχες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Υπουργός Μετανάστευσης παρουσίασε τα αριθμητικά δεδομένα της διαχείρισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος με τα τοπικά στελέχη να ασκούν κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα επεισόδια του Φεβρουαρίου με τα ΜΑΤ και την πλειοψηφία των στελεχών να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση άργησε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά την έναρξη της διακυβέρνησης της Ν.Δ.

Σε δήλωση του στα τοπικά μέσα ο Δήμαρχος Χίου Σ.Κάρμαντζης μίλησε για μια εποικοδομητική συζήτηση, η οποία  θα πρέπει να έχει και συνέχεια. “Η συζήτηση που έγινε εντός του κόμματος θα πρέπει να γίνει και εκτός των κομματικών τειχών” είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι εκτός από τα γεγονότα του Φεβρουαρίου η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τα στελέχη του κόμματος, αιρετά και μη, να μην κρύβονται πίσω απο δάχτυλό τους και να πάρουν θέση για την χωροθετηση και τη δημιουργία μιας κλειστής δομής συγκεκριμένης χωρητικότητας. “Πρέπει να συμφωνήσουμε επιτέλους για μια δομή εκτός του αστικού ιστού για να κλείσει η ΒΙΑΛ” είπε ο κ. Κάρμανζτης, δηλώνοντας ότι στόχος είναι να μην μείνει ούτε ένας πρόσφυγας/μετανάστης στα νησιά. Μάλιστα ο Δήμαρχος μίλησε για “κρυφτούλι”  στελεχών του κόμματος, καλώντας τόσο τη ΝΟΔΕ της ΝΔ όσο και αιρετούς και υποστηριχτές του κόμματος να πάρουν ανοιχτή θέση για τη χωροθέτηση της δομής.

 “Ας προτάξουμε τη λογική και να χαμηλώσουμε τους τόνους” κατέληξε ο Δήμαρχος.

Περισσότερα Νέα

Βήμα στους νέους με ερωτηματολόγιο από την «Συμπαράταξη Πολιτών»

Η περιφερειακή παράταξη Βορείου Αιγαίου δίνει βήμα στους νέους 17 έως 39 ετών μέσω ερωτηματολογίου...

Επέλεξαν να μην διασφαλίσουν την δημόσια υγεία

Της Ευαγγελίας Μανιτσούδη, εκπαιδευτικού, μέλους ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χίου: Ξανά  κλεισμένοι, στο σπίτι με...

Πειρατεία σε δεξαμενόπλοιο στη Νιγηρία – Όμηροι τρεις Έλληνες ναυτικοί

Καλά στην υγεία τους είναι οι πέντε Έλληνες ναυτικοί, στο πλοίο των οποίων – εφοδιαστικό...