Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
6.1 C
Chios

Social

«Ανάσα» στις υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας από την κοινωφελή εργασία (vid)

Σημαντική ενίσχυση στην στελέχωση των υπηρεσιών τόσο στο Δήμο όσο και στην Περιφέρεια αποτελεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το οποίο οι αιτήσεις ξεκινούν από σήμερα.

Στο Δήμο της Χίου προβλέπεται να προσληφθούν συνολικά 151 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων με την πλειοψηφία να αφορά τον τομέα των εργατών καθαριότητας όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη για προσωπικό. «Περιμέναμε εδώ και μήνες την έναρξη του προγράμματος το οποίο καθυστέρησε σημαντικά» ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου Σ. Κάρμαντζης αναφέροντας ότι με τα συγκεκριμένα προγράμματα αφενός διευκολύνεται ο Δήμος στο έργο του και αφετέρου άνεργοι συμπολίτες μας βρίσκουν δουλειά.

Όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου οι θέσεις της κοινωφελούς εργασίας είναι 55 και αφορούν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Μπουγδάνο να αναγνωρίζει ότι πρόκειται για προσωρινές λύσεις οι οποίες ωστόσο βοηθούν τις υπηρεσίες να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ.

Περισσότερα Νέα

Αυτοί είναι οι ΚΑΔ των καταστημάτων που ανοίγουν από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, αλλά και κλάδων παροχής υπηρεσιών, από τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε επισήμως ο υπουργός Ανάπτυξης...

Αγορά εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με δικαιούχο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το έργο της Προμήθειας εξοπλισμού...

Παράταση για μια εβδομάδα στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Ανοίγουν ξανά οι εκκλησίες

Την παράταση της απαγόρευσης βραδινής κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του κοροναϊού,...