Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
3.9 C
Chios

Social

“Αναλογική εκπροσώπηση και ουσιαστική συζήτηση” ζητά η Πρωτοβουλία

Την αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων, βάσει του εκλογικού αποτελέσματος, στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων ζητά με ανακοίνωση της και η “Πρωτοβουλία για τη Χίο” του Μανώλη Βουρνού.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων για το ζήτημα της ανάδειξης των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων, διαδικασία που καθυστερεί με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή αναμένει διευκρινιστική εγκύκλιο που να της δίνει ουσιαστικά την πλειοψηφία στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου οι Χιώτες δημότες ψήφισαν μέσα σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, δίνοντας αναλογική εκπροσώπηση όλων των συνδυασμών μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιβάλλεται, λοιπόν, παρά τις διαφορετικές αφετηρίες των συνδυασμών και την πολιτική τους αυτοτέλεια, μία λειτουργία πολύ διαφορετική από ότι συνηθιζόταν μέχρι σήμερα σε τρεις κύριες κατευθύνσεις:

 

  • Ουσιαστικός διάλογος όσον αφορά τους κύριους στόχους του επιχειρησιακού σχεδίου της περιόδου που ξεκινάει, και σε μείζονα ζητήματα όπως ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα.
  • Διερεύνηση ενός αποτελεσματικού μοντέλου διοίκησης του Δήμου.
  • Αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων στη διοίκηση.

 

Με βάση τα παραπάνω και με αφορμή την εκλογή των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων από το Δημοτικό Συμβούλιο, η Πρωτοβουλία για τη Χίο, όπως έχει δηλώσει ήδη πριν από ένα μήνα, τάσσεται υπέρ της εκλογής διοικήσεων που προέρχονται από μια αναλογική κατανομή των παρατάξεων που θα υλοποιήσουν μια πολιτική η οποία θα διαμορφωθεί με βάση τις προαναφερθείσες κατευθύνσεις.

Καλούμε λοιπόν τον κο Δήμαρχο, έχοντας ήδη ορίσει τη διοίκηση σε επίπεδο Αντιδημάρχων, να αξιοποιήσει τις πρόνοιες του ισχύοντος νόμου και να προσέλθει άμεσα σε μια ουσιαστική συζήτηση.

Περισσότερα Νέα

Ν.Μηταράκης: Κυβερνητική προτεραιότητα η μείωση των ροών των μεταναστών (vids)

«Απαραίτητα τα νέα κλειστά κέντρα, και ο περιορισμός των ροών με την ενίσχυση της φύλαξης...

Έκοψε την πίτα του ο Λέων Αλλάτιος

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Χίου «Λέων Αλλάτιος» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το απόγευμα της...

Η πίτα του Ψηλορείτη

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο Ελληνικό Κάστρο ο Σύλλογος Κρητών Χίου «Ο Ψηλορείτης» έκοψε...