Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
12 C
Chios

Social

“Αν δεν στηριχτούμε του χρόνου δεν θα έχουμε αμνοερίφια να πουλήσουμε” (Ηχητικό)

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές των αμνοεριφίων με δεδομένη την περιορισμένη κίνηση,  λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.

Όπως λέει ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Γ.Γεωργούλης τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει δειλά – δειλά οι σφαγές,  μιας και οι κτηνοτρόφοι δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να προωθήσουν στην αγορά την παραγωγή τους.

Όσον αφορά τις τιμές που πουλούν αυτές είναι μειωμένες κατά 0.70  με 0.80 λεπτά σε σχέση με πέρσι, με τον ίδιο να απορρίπτει τα όσα ακούγονται περι εκμετάλλευσης των κτηνοτρόφων από τους εμπόρους. «Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται λόγω καταστάσεων όμως δεν είναι η πλειοψηφία» είπε ο κ. Γεωργούλης.

   Τέλος οι κτηνοτρόφοι ζητούν από την πολιτεία μέτρα στήριξης, ζητώντας ουσιαστικά να τους καταβληθεί από το κράτος το ποσό της διαφοράς ανάμεσα στην περσινή και τη φετινή τιμή. «Φέτος λέμε ότι έχουμε προϊόν και δεν πουλήσαμε του χρόνου όμως δεν θα έχουμε προϊόν» λέει χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι αρκετοί από τους συναδέλφους του αν δεν στηριχτούν θα αναστείλουν την δραστηριότητά τους.

Περισσότερα Νέα

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Ούτε αυτοί που παίρνουν άσυλο δεν φεύγουν από τα νησιά

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Οι διαψεύσεις πλέον του (ανύπαρκτου) σχεδίου της ασκούμενης πολιτικής είναι καθημερινές....

Παρέμβαση Μπουγδάνου για Οικοτροφείο και ΦΠΑ Οινουσσών (vid)

Την παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας και Ναυτιλίας ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, προκειμένου να...

Συνελήφθη με κάνναβη σε μορφή σοκολάτας

Στη σύλληψη ημεδαπής για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών προχώρησαν την Τετάρτη αστυνομικοί του Τμήματος...